Iz Olimpijskog parka u srpske klubove

Srpski klubovi u Sidneju tradicionalno proslavljaju Pravoslavnu novu godinu. Veselja nikada ne škode. Mnogi su samo nastavili slavlje od prošle noći kad je srpska teniska selekcija ušla u istoriju osvajanjem prvog ATP kupa u Olimpijskom parku, gde se po procenama nalazilo više od šest hiljada naših navijača.

Svi klubovi i neke Crkvene opštine su pripremili proslave, organizujući dobru ponudu kako muzičkog programa, tako i hrane i pića po ukusima naših ljudi. Veselo je bilo u SNO gde su se okupili članovi koji tradicionalno dolaze u ovaj klub, ton odličnoj atmosferi davao je orkestar Mirka Goluba potpomognut gostima iz „Ko to tamo peva“.

U Sportskom centru u Bonirigu kordinator za programe Helena Heleta angažovala je poznati srpski orkestar „Crni voz“ Stoleta Petrovića, koji je numerama iz novijih, ali i nekih zaboravljenih vremena podigao na igru i staro i mlado. Uz ove muzičke majstore, goste su zabavljali i „zvezda Granda“ Suzana Vušović i Milan Gligorić sa klavijaturistom Medeksom.

U Bonirigu smo zatekli i Milomira Anđelkovića, koji je nedavno bio angažovan u prikupljanju i transportu namirnica za pomoć područjima ugroženim požarima. Gospodin Anđelković je svim Srbima poželeo srećnu Pravoslavnu novu godinu. Inače, pored gostiju u velikoj sali veliki broj mladih se na terasi zabavljao uz moderniju muziku.

SKK „Sveti Sava“ u Hokston parku je svojim članovima i gostima priredio proslavu uz pesmu Marinka i Dragane. Nije izostao ni sjajan izbor hrane i pića, pa se u odličnom raspoloženju ušlo u ponoćno slavlje.

Od Blektauna do Aleksandrije

Slavlje povodom Pravoslavne Nove godine je organizovano i pri CO „Sveti Nikola“ u Blektaunu na kojem je goste zabavljao „Božur bend“, a i CO „Sveti Knez Lazar“ iz Aleksandrije je priredila proslavu u Brajtonu na kojem su pesmom i svirkom goste zabavljali Kristina Bela i Dragan Brzić.

Чланак Iz Olimpijskog parka u srpske klubove се појављује прво на Vesti online.

Original Article