Igraće se i u Melburnu?

Broj novozaraženih od korona virusa u Viktoriji nastavlja da se svakodnevno uvećava dvocifrenim brojkama, ali fudbal će se ipak igrati u Melburnu kada je i predviđeno – 16. jula.

Fudbalski savez Australije dao je odobrenje da se za dve nedelje odigra utakmica A-lige između Melburn Viktorija i Vestern Junajteda, a četiri dana kasnije i duel Vestern Junajteda i Melburn Sitija, takođe na AAMI stadionu. Jedino što može da promeni ovakav raspored je eventualno pogoršanje epidemiološke situacije i uvođenje još drastičnijih mera na teritoriji Viktorije.

Pošto odigraju međusobne duele, tri ekipe iz Viktorije preseliće se na teritoriju Novog Južnog Velsa, gde će igrati sve mečeve do kraja sezone. Njima će se na teritoriji NjV pridružiti i ekipe iz drugih država – Pert Glori, Brizbejn Rour i Adelajd Junajted, dok je novozelandski Velington Finiks već stigao u Novi Južni Vels, zbog obaveznog karantina za sve koji dolaze iz inostranstva.

Pre nego što se cela A-liga okupi u NjV, 28. jula, biće odigran i meč u Kvinslendu, u kojem će Brizbejn Roud dočekati Adelajd Junajted. Posle toga, preostalih 27 utakmica biće odigrano za samo četiri nedelje na stadionima ANZ u Olimpik Parku, Bankvest u Paramati, Džubili u Kogri, Central Koust u Gosfordu i Mekdonald Džons u Njukaslu.

Predviđeno je da se sezona završi velikim finalom 23. avgusta, što znači da će ukupno 33 utakmice biti odigrane za samo 39 dana!

Чланак Igraće se i u Melburnu? се појављује прво на Vesti online.

Original Article