Falcon Tours – Na lecenje u nase banje

Turisticka agencija „Falkon turs“, koja je odnedavno glavni zastupnik jugoslovenskih banja u Austriji, uspešno vodi pregovore sa austrijskim zdravstvenim osiguranjem o priznavanju troškova lecenja u našim lecilištima.
Pregovori sa austrijskim osiguranjem su u toku i postoje realne šanse da ta ustanova prihvati da, umesto slanja u austrijske banje, našim gradanima omoguci besplatna lecenja i rehabilitaciju u domovini.
– Pregovaramo da austrijska zdravstvena osiguranja našim ljudima koji žive i rade u ovoj zemlji i koji su stekli pravo na banjsko lecenje ubuduce dobiju mogucnost biranja izmedu austrijskih i jugoslovenskih banja – objasnio je direktor agencije Zoran Kalabic koji je pre dve nedelje ucestvovao i na turistickoj berzi u Vrnjackoj Banji.
Tokom boravka na turistickoj berzi Kalabic je obavio korisne razgovore sa pomocnikom ministra za zdravlje i zaštitu životne sredine Biljanom Tanackovic i pomocnikom ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Vladom Žuticem.
Predstavnici vlade Republike Srbije podržali su program banjskog turizma „Falkon tursa“, kao i namere da austrijska osiguranja preuzmu troškove lecenja u našim banjama.
On je izrazio nadu da ce austrijska osiguranja prihvatiti predloge, jer su naše banje pre svega mnogo jeftinije, što ce umanjiti njihove troškove.
Naime, u svoju ponudu „Falkon turs“ od skoro uveo je banjska lecilišta i rehabilitacione programe na prostoru Srbije i Crne Gore. Ponuda trenutno obuhvata ukupno sedam banja, koje, po kvalitetu, smeštajnim kapacitetima i medicinskom programu, odgovaraju evropskim standardima.
„Falkon turs“ u promociji jugoslovenskog banjskog turizma ulaže 500.000 šilinga, kako bi putem prezentacija približio naša lecilišta ne samo Jugoslovenima u Austriji, vec i Austrijancima.
– Želja nam je da što vecem broju naših zemljaka koji žive van domovine omogucimo banjsko lecenje. Ne samo zato što im jezik i klima više gode, nego u austrijskim ili drugim banjama, vec i zbog povoljnih cena – objasnio je on.
Kalabic je rekao da bolnicki dan, koji nudi ova agencija, ukljucuje razne sadržaje, a da je cena niža cak 10 puta od bilo koje druge evropske banje.
Program koji nudi „Falkon turs“ podrazumeva smeštaj sa punim pansionom, sve potrebne medicinske preglede, kupke, masaže…
Cena se krece oko 350 šilinga po danu u zavisnosti o kojoj banji je rec.
– Naše banje nisu u rasulu kao što mnogi žele da prikažu. Ja samse prilikom obilaska banja uverio u uspešnost lecenja i iznenadio se smeštajnim kapacitetima koji se nude – objasnio je Kalabic.
Inace od 1. juna u Austriji boravice i jedna delegacija banja iz Jugoslavije, koji ce obici naše klubove i udruženja. Oni ce našim gardanima, tokom boravka u Austriji, prezentirati ponude naših banja.
Prva prezentacija zakazana je za 2. jun, sa pocetkom u 20 casova u klubu „Nikola Tesla“ u Becu.

Interesantne ponude

Za sve detaljnije informacije stoji na raspolaganju turisticka agencija „Falkon turs“ u Becu – tel: +431 5454390 – cije se prostorije nalaze u 5. beckom okrugu, Margaretengurtel 110. Prema recima Kalabica, svi zainteresovani mogu se, takode, direktno kod banja informisati o ovoj interesantnoj ponudi.