Dva puta razmislite pre nego što spakujete kofere! Deset razloga zbog kojih nikako ne bi trebalo da emigrirate u Kanadu! (VIDEO)

Ipak, Irina Đorđić, nekadašnje prepoznatljivo lice Jutarnjeg programa i Kulturnog dnevnika na RTS-u, nije ni sanjala da će Beograd zameniti Vankuverom.

Kako kaže ovaj grad u Kanadi je postao njena nova adresa sasvim slučajno, a sama Kanada nikada nije bila na njenoj listi želja pa čak ni kao mesto koje bi volela da poseti kao turista.

Priča Srpkinje koja se iz Kanade vraća u otadžbinu: Tamo se od malih nogu deca treniraju da budu samoživi individualci, druženje je površno i proračunato, a seks rizičan!

Srbi u Torontu su najbrojniji srpski doseljenici u Kanadi. Prema popisu iz 2011. godine oko 13.500 stanovnika Toronta izjasnilo se da im je srpski maternji jezik i da oko 8.000 kod kuće priča srpski.

Irina često deli savete o životu u imigraciji, a ovoga puta pratioce je obradovala snimkom na Youtube kanalu u kom podelila polušaljivih deset saveta protiv života u inostranstvu.

– Ovo nije antireklama za imigraciju ili život u Kanadi, već polušaljivi saveti zbog čega bi trebalo dva puta da razmislite pre nego što spakujete kofere. Ono što svi prvo pomislimo da bi nam nedostajalo jesu porodica i prijatelji, i to je velika istina. Svi mi koji nismo okruženi svojim bliskim ljudima, znamo koliko veliko to nedostajanje može da bude. Tu je i nedostajanje starih navika, starog društva, kraja u kom smo odrasli i hrane čije mirise i ukuse volimo. Ali imigracija i život u inostranstvu nisu samo nedostajanje. To je i privikavanje na drugačiju kulturu života i komunikacije, na drugačiji društveni i socijalni sistem i na činjenicu da život moramo da započnemo od nule. A to nije nimalo jednostavno, kako se može zamisliti u romansiranom planiranju budućnosti. Selidba u inostranstvo sigurno je jedna od najstresnijih životnih odluka i treba je doneti promišljeno i biti spreman za sve promene koje imigracija donosi. Sa druge strane, svi ovi doživljaji o kojima pričam su vrlo individualni i samo lično iskustvo svakome može doneti pravi odgovor na pitanje da li se u imigraciji može preživeti i živeti, kaže Irina.

Pogledajte video sa najzanimljivijim odgovorima zašto treba dobro razmisliti pre iseljavanja iz Srbije onih kojih su rešili da potraže sreću s one strane okeana:

Nastavi sa čitanjem

Izvor

Naši u svetu
Original Article