Diplomate za decu

Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata i predstavnika ambasada u Srbiji i drugih institucija takmičili su se za komemorativni pehar i medalje. Ideja i glavna tema ovog jedinstvenog sportskog događaja je pomoć najugroženjim i promocija zdravog i aktivnog stila života.

Od organizatora saznajemo da je cilj Humanitarnog turnira bilo je prikupljanje sredstava, uz pomoć svih takmičara, za Odeljenje za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u Beogradu.

Na otvaranju turnira prisutnima se obratio pomoćnik Ministra omladine i sporta Darko Udovičić, član Gradskog veća Grada Beograda prof.dr Fadilj Eminović, zatim doc. dr sc. med. Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u Beogradu, kao i otpravnici poslova Ambasade Republike Poljske i Ambasade Republike Slovačke, Andžej Kinđuk i Igor Vencel.

Tokom turnira paralelno su se igrali mečevi na tri terena za mali fudbal, a učestvovali su timovi Ambasada: Češke Republike, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Nemačke, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke, Ukrajine, Velike Britanije, Severne Makedonije, Slovenije, Mađarske, Irana i Austrije, i institucija: Delegacije Evropske unije u Srbiji, Misije OEBS-a i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prisutni gosti uživali su u jedinstvenom fudbalskom spektaklu, a pojedine Ambasade pripremile su tradicionalna jela i pića svojih zemalja, tako da su u pauzama između utakmica takmičari mogli da okuse brojne specijalitete.

Prvo mesto osvojio je tim Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, drugo mesto tim Ambasade SAD, a treće mesto osvojio je tim Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Organizatori su se pobrinuli da sve ekipe koje su učestvovale dobiju medalje, a pobednici su osvojili i komemorativni pehar turnira.

Humanitarni turnir su podržale kompanije Koka kola i Knjaz Miloš.

Original Article