DEWA se od sada može prebaciti na novu stambenu jedinicu bez posjeta uredu

Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) najavila je novu uslugu koja bi postojećim korisnicima omogućila aktiviranje svojih komunalnih usluga pri prelasku na novo mjesto bez posjeta njegovim uredima.

Pod “prelazak na” uslugu, svi stambeni, poslovni i industrijski kupci mogu prenijeti svoj trenutni DEWA račun, depozit i podatke s jednog objekta na drugi na području Dubaija za što će biti potrebno samo podnijeti Ejari ugovor. Da bi prebacili uslugu u svoj novi stan ili ured neće biti potrebni drugi dokumenti, a proces se može provesti putem pametne aplikacije ili web stranice tvrtke DEWA.

Nakon što se podnese ovjereni Ejari ugovor, dobiven od strane tvrtke za nekretnine ili typing officea, te bude odobren od Dubai Land Departmenta, automatski se kreira nalog za prijenos.

HE Saeed Mohammed Al Tayer, izvršni direktor i izvršni direktor tvrtke DEWA, ​​izjavio je kako je nova usluga bila dio strategije potpredsjednika i premijera UAE-a i vladara Dubaija HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum koja ima za cilj smanjenje broja posjetitelja vladinih centara za 80 posto do sljedeće godine.

“Nova usluga će uštedjeti vrijeme i trud prilikom prelaska na novu nekretninu bez plaćanja novog pologa, osim ako je iznos u trenutnoj imovini manji od pologa koji je potreban za novu nekretninu”, kazao je.

DEWA-ine pametne usluge prošle godine koristilo je 72 posto kupaca. Nadam se da će ovo povećati na 80 posto do kraja 2017. godine.

DEWA je također pokrenula AI chatbot početkom ove godine kako bi omogućila još jedan kanal kojim će odgovarati na korisničke upite.

Izvor: Gulf Business

Komentari: