Srpski mesec kulture u Abu Dabiju

Važnost ovog projekta se ogleda u tome što Abu Dabi teži ka stvaranju nove platforme za umetnost, gradeći Luvr, Gugenhajm, velika bijenala, pozivajući najbolje stvaraoce iz celog sveta, što je od izuzetnog značaja za naše stvaraoce koji će predstavljati zemlju.

To su Jelena Sredanović, doktor grafike, Miodrag Perić, diplomirani vajar i član brojnih inostranih udruženja, Naod Zorić, magistar slikarstva, Gala Čaki, doktor slikarstva.

Radovi ovih stvaralaca biće prikazivani na velikim sajmovima umetnosti, galeristima i kolekcionarima, kojima obiluje Abu Dabi.

Ovo je prvi projekat Gale Čaki podržan od strane Ministarstva kulture i umetnosti, ambasade Srbije u UAE, i kao takav ima tendenciju ka stvaranju dugotrajne veze između Srbije i Abu Dabija.

„Velika mi je čast što će moj prvi projekat Mesec srpske kulture i umetnosti u Abu Dabiju biti ostvaren u februaru 2018. godine. Po prvi put će Srbija imati priliku da predstavi svoju kulturu i umetnost u Centru za umetnost u Abu Dabiju. Veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu kulture i informisanja, kao i ministru Vladanu Vukoslavljeviću i ambasadoru Milošu Perišiću na podršci. Nadam se i verujem da će i drugi stvaraoci iz Srbije imati priliku da pokažu svoj rad u zemlji koja je danas stecište razvitka, kako na polju privrede, tako i na polju umetnosti i kulture“, kaže Gala Čaki za Program za dijasporu RTS-a.