Damnjanoviću sport novo zaduženje

Poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović odnedavno je imenovan govornikom za sportska pitanja Slobodarske partije Austrije (FPO) odbora u Beču.

– Srećan sam i ponosan zbog novog zadatka koji sam dobio i uložiću svu svoju energiju i strast od prvog dana – najavio je Damnjanović.

On je istakao da se na sportskim terenima ne pravi razlika između porekla, socijalne situacije ili obrazovnog nivoa, već se zajednički bavi sportom.

Sport je, prema njegovim rečima, najvažnija spona između oblasti mladih, zdravstva, integracije i socijalnih pitanja.

– Iako grad Beč u te oblasti ulaže najveći deo sredstava, ne funkcioniše odgovarajuća podrška bečkim sportskim klubovima. Kao što sport doprinosi našem zdravlju, zadatak političara je da neguju lokalni sport i održe ga zdravim. Zato je naša obaveza kao političara i sportista da obnovimo i učvrstimo važnu ulogu sporta u svakodnevici i društvu – rekao je nekadašnji fudbaler.

Ukazao je da su mnogi sportski klubovi u Beču u teškoj finansijskoj situaciji i da velikom broju amaterskih društava nedostaju sredstva za dvorane, terene, ali i opremu.

Damnjanović najavljuje da će se brinuti da sport bude dostupan svim Bečlijama, posebno građanima sa slabijim primanjima kojima su često članarine u klubovima prepreka. Podneće, kako je rekao, zahtev u skupštini Beča, da se program za podsticanje sporta primeni na socijalno slabije stojeće stanovništvo.

Чланак Damnjanoviću sport novo zaduženje се појављује прво на Vesti online.

Original Article