Čotrić stiže među Buldoge

U australijskoj sportskoj javnosti je gromoglasno odjeknula vest da će Nikola Čotrić postati jedan od najbolje plaćenih igrača NRL lige.

Vrsni ragbista srpskih korena postaće po završetku tekuće sezone član Kenterberi Buldogsa, u transferu za koji će zaraditi skoro dva miliona dolara.

Kako prenosi ugledni ESPN Australija, Čotrić je prihvatio ponudu trogodišnje saradnje sa sidnejskim klubom, vrednu oko 650.000 dolara po sezoni, što je predstavljalo previsoku sumu za njegov sadašnji klub Kanbera Rejderse.

Kako prenosi zvanični portal lige, finalisti prošlogodišnjeg prvenstva bili su spremni da ponude Čotriću novi petogodišnji ugovor vredan 2,5 miliona dolara. Međutim, Nikola nije želeo da prihvati produžetak saradnje na tako dug period, a kada se pojavila finanijski izdašnija ponuda Buldoga, uprava Rejdersa je odlučila da se ne uključuje u trku koja bi podrazumevala da makar izjednače ono što nudi rival sa zapada Sidneja.

– Potpisivanje ugovora sa igračem Nikovih sposobnosti i klase predstavlja ogromno pojačanje za naš klub i veliki korak ka stvaranju novog, jačeg tima za budućnost – potvrdio je dolazak Čotrića izvršni direktor Buldoga Endrju Hil.

Nikola Čotrić

Hil je takođe dodao da će Čotrić, uz Luka Tompsona, doneti neophodnu snagu i probojnost bekovskoj liniji Kenterberija, kojem ove sezone ne cvetaju ruže. Buldozi su posle 11 kola poslednji na tabeli NRL sa samo dve ostvarene pobede.

Naročito značajno za Buldoge je što će u Srbinu dobiti „univerzalnog vojnika“, tačnije igrača koji jednako dobro može da odigra na pozicijama krila, beka i centra, koju ujedno i smatra svojom prirodnom pozicijom u timu.

U međuvremenu, 21-godišnji Čotrić će pokušati da ove sezone dovede Rejderse do trofeja NRL lige, koji im je izmakao prošle sezone u velikom finalu protiv sidnejskih Rustersa.
Buldozi iz Kenterberija su takođe potvrdili dolazak Trenta Bareta na mesto trenera iduće sezone. Baret će do tada obavljati dužnost prvog pomoćnika u redovima aktuelnog lidera lige, ekipe Penrit Pantera.

Od rodne Kume do reprezentacije

Nikola Nik Čotrić rođen je 18. novembra 1998. u gradiću Kuma, na jugu Novog Južnog Velsa. Kao izuzetno talentovanog tinejdžera na početku 2016. doveli su ga Kanbera Rejdersi, za koje je u prvoj godini igrao za mladi tim. Pošto je izabran u idealni tim juniorske sezone, Nik je već naredne 2017. debitovao za prvi tim u NRL.
U dosadašnje tri profesionalne sezone odigrao je 81 meč i postigao 38 trajeva za Rejderse. Prošle godine debitovao je za reprezentaciju Australije, a odigrao je i jedan meč za Novi Južni Vels u prestižnoj seriji „Stejt of oridžin“ u kojoj se NSW tradicionalno nadmeće sa Kvinslendom.

Чланак Čotrić stiže među Buldoge се појављује прво на Vesti online.

Original Article