Biljana Stojičevic predstavila svoju prvu knjigu „Vreme je“,

4 weeks ago

Wiener Poeten

Zeljko Saric
11:28
Zeljko Saric
Poštovane „Bečke poete“,
Poštovana predsednice Mirel Tomas,
Dragi prijatelji lepe pisane reči,
Posle gostovanja u prelepoj Wienni ne mogu da saberem nezaboravne trenutke sreće, ljubavi i pažnje koju ste mi svojim iskrenim dočekom i pažnjom priredili tokom boravka i promocije mojih književnih dela u prostorijama „Bečkim poeta“. Bilo je to iskreno i toplo druženje koje sam retko kada doživeo na ovaj način, a još mi je draže jer je došlo od ljudi , koji iako daleko od domovine nisu izgubili onaj poznati duh prisnosti i gostoprimstva koji je svojstven samo nama.
Na prvom mestu moram da zahvalim gopodji Mirel Tomas, predsednici udruženja „Bečke poete“ na velikom trudu i zalaganju da se ovo zahtevno predavanje i promocija mojih dela organizuje i održi. Već pune dve godine smo u pregovorima da dodjem u Beč i evo sada smo nekako uspeli da uskladimo termine i da i finansijski kao i organizaciono realizujemo moj dolazak i gostovanje. Gospodja Mirel Tomas je na jedan vrlo profesionalan način zaokružila moj celokupan književni opus i predstavila sve segmente mog poetskog, proznog i naučno istraživačkog rada tokom promocije. Stoga joj još jednom zahvaljujem na izuzetno sadržajnom konceptu programa kao i na velikom broju učesnika koji su bili uključeni, što podrazumeva ozbiljnu organizaciju.
Takođe moram posebno da zahvalim gospodji Zorici Perić kao i gospođi Malini Marini Janković, što su bile moji vodiči po Beču i pokazale mi ovaj grad onakvim kakvim ga nikada sam ne bih upoznao, za tako kratko vreme.
Zahvaljujem se i svim učesnicima koji su čitali odlomke na promociji mojih književnih dela.
Takodje se zahvaljujem svima vama koji ste kupili moje knjige jer ste mi time ukazali poverenje i posebnu počast, tokom potpisivanja posveta svakome ko je knjigu uzeo iz ruku autora. Ovaj novac delom je pokrio i troškove mog dolaska u Beč pa Vam stoga još jednom zahvaljujem na razumevanju.
Budući da je bilo malih tehničkih propusta i da nije bilo dovoljno vremena da se ispriča cela priča o životu i delu Nikole Tesle, dajem Vam obećanje da ću , kada ponovo nekom prilikom dodjem u Beč, priču o Nikoli Tesli nastaviti u „Bečkim poetama“, kako bismo je zaokružili na pravi način i u celini. Naime, ja ću verovatno održati predavanja u UNO city centru ujedinjenih nacija u Beču, na jesen, jer sam tokom sadašnjeg boravka u Beču bio primljen od strane nekoliko klubova naučnika i vrlo su zainteresovani za moje prezentacije i predavanja o životu i delu Nikole Tesle. Tim povodom, kada ponovo dodjem vrlo rado bih želeo da se pojavim kod Vas u „Bečkim poetama“ i da ono što smo započeli dovršimo, jer je mnogo toga o Nikoli Tesli ostalo nažalost nedorečeno, zbog nedostatka vremena.
Što se tiče tih malih tehničkih propusta oni su tako beznačajni i u odnosu na sve što je bilo sjajno tokom druženja i promocije mojih knjiga, oni padaju u zasenak. Lepa svečana atmosfera, prisno druženje, muzika, lepo posluženje na kraju kao i predivne fotografije koje ostaju za uspomenu, meni će biti ono najdraže čega ću se sećati celog života.
Želim Vam svima uspeha i sreće, porodičnog mira kao i dobrog zdravlja. Živeli!
U Beogradu, 01.jula 2016.godine
Željko Sarić
književnik
See MoreSee Less