Biljana Stojičevic predstavila svoju prvu knjigu „Vreme je“,

4 weeks ago

Wiener Poeten

Zeljko Saric
11:28
Zeljko Saric
Poštovane „Bečke poete“,
Poštovana predsednice Mirel Tomas,
Dragi prijatelji lepe pisane reči,
Posle gostovanja u prelepoj Wienni ne mogu da saberem nezaboravne trenutke sreće, ljubavi i pažnje koju ste mi svojim iskrenim dočekom i pažnjom priredili tokom boravka i promocije mojih književnih dela u prostorijama „Bečkim poeta“. Bilo je to iskreno i toplo druženje koje sam retko kada doživeo na ovaj način, a još mi je draže jer je došlo od ljudi , koji iako daleko od domovine nisu izgubili onaj poznati duh prisnosti i gostoprimstva koji je svojstven samo nama.
Na prvom mestu moram da zahvalim gopodji Mirel Tomas, predsednici udruženja „Bečke poete“ na velikom trudu i zalaganju da se ovo zahtevno predavanje i promocija mojih dela organizuje i održi. Već pune dve godine smo u pregovorima da dodjem u Beč i evo sada smo nekako uspeli da uskladimo termine i da i finansijski kao i organizaciono realizujemo moj dolazak i gostovanje. Gospodja Mirel Tomas je na jedan vrlo profesionalan način zaokružila moj celokupan književni opus i predstavila sve segmente mog poetskog, proznog i naučno istraživačkog rada tokom promocije. Stoga joj još jednom zahvaljujem na izuzetno sadržajnom konceptu programa kao i na velikom broju učesnika koji su bili uključeni, što podrazumeva ozbiljnu organizaciju.
Takođe moram posebno da zahvalim gospodji Zorici Perić kao i gospođi Malini Marini Janković, što su bile moji vodiči po Beču i pokazale mi ovaj grad onakvim kakvim ga nikada sam ne bih upoznao, za tako kratko vreme.
Zahvaljujem se i svim učesnicima koji su čitali odlomke na promociji mojih književnih dela.
Takodje se zahvaljujem svima vama koji ste kupili moje knjige jer ste mi time ukazali poverenje i posebnu počast, tokom potpisivanja posveta svakome ko je knjigu uzeo iz ruku autora. Ovaj novac delom je pokrio i troškove mog dolaska u Beč pa Vam stoga još jednom zahvaljujem na razumevanju.
Budući da je bilo malih tehničkih propusta i da nije bilo dovoljno vremena da se ispriča cela priča o životu i delu Nikole Tesle, dajem Vam obećanje da ću , kada ponovo nekom prilikom dodjem u Beč, priču o Nikoli Tesli nastaviti u „Bečkim poetama“, kako bismo je zaokružili na pravi način i u celini. Naime, ja ću verovatno održati predavanja u UNO city centru ujedinjenih nacija u Beču, na jesen, jer sam tokom sadašnjeg boravka u Beču bio primljen od strane nekoliko klubova naučnika i vrlo su zainteresovani za moje prezentacije i predavanja o životu i delu Nikole Tesle. Tim povodom, kada ponovo dodjem vrlo rado bih želeo da se pojavim kod Vas u „Bečkim poetama“ i da ono što smo započeli dovršimo, jer je mnogo toga o Nikoli Tesli ostalo nažalost nedorečeno, zbog nedostatka vremena.
Što se tiče tih malih tehničkih propusta oni su tako beznačajni i u odnosu na sve što je bilo sjajno tokom druženja i promocije mojih knjiga, oni padaju u zasenak. Lepa svečana atmosfera, prisno druženje, muzika, lepo posluženje na kraju kao i predivne fotografije koje ostaju za uspomenu, meni će biti ono najdraže čega ću se sećati celog života.
Želim Vam svima uspeha i sreće, porodičnog mira kao i dobrog zdravlja. Živeli!
U Beogradu, 01.jula 2016.godine
Željko Sarić
književnik
See MoreSee Less

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.