Bili i ostali verni zavicaju

Clanovi kluba „Timok 98“ iz Hileroda okupili su se nedavno u Kladovu na proslavi nazvanoj „Moj zavicaj“, povodom 30 godina postojanja ovog najveceg udruženja naših radnika u Danskoj.
Oko 150 Kladovljana, koji više decenija žive i rade na dalekom severu krstarili su Dunavom, ali su obišli i Gradsku bolnicu koja je zahvaljujuci njihovim donacijama jedna od najsavremenijih i najopremljenijih medicinskih ustanova u Srbiji.
Predsednik kluba „Timok 98“ LJubomir Gušatovic istakao je da je doprinos zemljaka u modernizaciji ove ustanove najlepši i najhumaniji dar zavicaju.
Letnji odmor bio je prilika i da se sa opštinskim rukovodstvom razgovara o što skorijem povratku naših radnika u otadžbinu i planovima za buduca ulaganja u privredu Kladova.
– Vrata Skupštine opštine uvek su otvorena za nalaženje najboljih programa razvoja malih preduzeca u kojima ce, nadamo se, veliki znacaj imati kapital naših zemljaka koji borave u inostranstvu. Tim povodom u opštini je formirana zajednicka komisija koja bi trebalo da takve kontakte i interesovanja što efikasnije sprovede u delo – rekao je na svecanosti, clan opštinskog veca Kladova, Boris Ivaškovic. On je naglasio da se vec sada na papiru nalazi 240 programa za otvaranje malih preduzeca.
Svecnost i druženje u restoranu na Karatašu uvelicali su savetnici predsednika SRJ Vojislava Koštunice, Petar Ladevic i Nikola Vujcic.
Pored prigodnih reci dobrodošlice, Ladevic je izrazio nadu da ce nakon demokratskih promena u SRJ i otvaranja naše zemlje prema svetu, migracija ici u suprotnom pravcu i da ce veliki broj naših ljudi naci interes za povratak u domovinu.

Kolica za Suncicu

Clanovi kluba „Timok 98“ prikupili su sredstva za kupovinu invalidskih kolica teško oboleloj Suncici Nikolic iz Kladova, a trenutno se prikuplja novac kako bi joj se kupile skupe „imunološke injekcije“ koje bolesnica prima dva puta godišnje.