Ambasador znanja i dobre volje

Dvadesetšestogodišnji Miloš Ivanovic nalazio se vec na novinskim stupcima “Vesti”, najtiražnijeg australijskog štampanog medija “Herald sana”, kao i mnogih drugih etnickih i australijskih medija. Mladi Srbin, koji je sa devet godina sa roditeljima iz Kruševca emigrirao u Australiju dotakao je zvezde i na najdostojniji nacin reprezentuje kako Australiju, tako i rodnu Srbiju.

Doktor u oblasti telekomunikacija, ekspert “Telstre”, najuspešnije telekomunikacijske kompanije u Australiji i ove godine je izabran medu 100 najuspešnijih Viktorijanaca. NJegov “zadatak ” ce, baš kao i prošle godine, biti da služi kao ambasador dobre volje, te da kao predstavnik najuspešnijih Viktorijanaca proslavi sa narodom dolazeci praznik Dan Australije.

Govor u Pakenhamu

Miloš ce na Dan Australije 26. januara u opštini Pakenham održati govor, a uz njega ce širom Viktorije biti najuspešniji sportisti, novinari, naucnici, politicari, umetnici ove australijske države. – Radujem se ovom zadatku, jer smatram da je uloga nas kao ambasadora jako bitna, kako u komunikaciji sa ljudima, tako i u jacanju ovog programa, koji organizuje Vlada Viktorije – objašnjava Miloš.

– Ovo odlikovanje sam, naime, dobio i prošle godine, a zove se “Australia Day Ambassador”. Radi se o tome da Vlada Viktorije organizuje program, gde se bira oko 100 uspešnih Viktorijanaca da dobrovoljno služe kao ambasadori dobri volje, te da proslave sa narodom veliki državni praznik – Dan Australije. Uloga svakog od nas je da poseti jednu od opština (City Council-a), a onda tamo na red dolaze govori i komunikacija sa ljudima – objašnjava Miloš Ivanovic. Miloš je prošle godine takode bio nagraden ovim vrednim priznanjem, ali je tada bio “zadužen” za opštinu Colac, dok mu je ove godine “dodeljena” opština Pakenham. Miloš Ivanovic je, inace, nisku svojih nagrada i odlikovanja ukrasio i onim do sad najvrednijim, kada je pre dve godine bio proglašen za najuspešnijeg mladog Viktorijanca godine – u svim oblastima nauke. – Bez obzira kako stvari ponekad izgledaju nerešive, mi uvek možemo pomalo promeniti stanje. Radi se o zemlji sa inteligentnim ljudima i jedino što trebada radimo je da koristimo mozak da dodemo do dostignuca – kaže Miloš Ivanovic.