Bice urnebes, necemo komuniste!

Povodom predloga da Vesna Pešic bude ambasador SR Jugoslavije u Vašingtonu, dr Srda Trifkovic direktor Instituta za Balkanološke studuje “Lord Bajron” u SAD, izjavio je za “Vesti”:
– Kad nije uspeo da prode Pešickin dak Cerovic, sad hoce da na nam uvale njegovog mentora. Naime, Vesna Pešic nije licnost koja ce delovanje ambasadora u Vašingtonu, gde se donose odluke od dugorocnog znacaja za mnoge zemlje sveta, da usmeri u onom smislu koji bi ogromna vecina Srba definisala kao nacionalni interes svog naroda u ovom trenutku. To ne kažem napamet, vec na osnovu bogatog dosijea njenog delovanja na zapadnoj javnoj i medijskoj sceni tokom protekle mucne decenije. Sve te godine ona je bila omiljeni izvor željenih citata za one zapadne analiticare i javna glasila kojima je iz jednog beogradskog izvora trebala osuda srpske “agresivnosti” i “etnickog cišcenja”. Podrška koju je uživala od americke kvazi vladine Nacionalne fondacije za demokratiju, u vreme najžešceg napadaKlintonove administracije na Srbe u celini, najbolje ilustruje ovu cinjenicu. Te cinjenice su pripadnici srpske dijaspore u Americi i te kako svesni, i svoj stav prema gospodi Pešic znace da prilagode na odgovarajuci nacin.
Slavko Panovic iz Cikaga, predsednik Srpske narodne odbrane, jedne od naših najstarijih i najuticajnijih organizacija u Sjedinjenim Americkim Državama, za “Vesti” kaže:
– Šokiran sam takvom vešcu ukoliko to nije zakasneli “aprilili”. Pa to je gore rešenje od prethodnog kandidata Cerovica i ne verujem da bi ona bila dobro primljena od našeg naroda u Americi. Ako je to tacno, ovde ce, bojim se, biti urnebes! Mi želimo da verujemo da se otadžbina definitivno otarasila komunizma, a sad nam za ambasadore u Ameriku šalju nekadašnje izrazite marksisticke ideologe.

Bolestan duh u SMIP

Kandidatura Vesne Pešic ne iznenaduje, jer predstavlja odraz bolesnog stanja duha u SMIP u kome hara Forum za medunarodne odnose GSS, što predstavlja izvor razocaranja i zabrinutosti Srba u Americi – ocenio je dr Srda Trifkovic.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.