NEMA RASKOLA U KIKCU

U subotu je u prostorijama KUD „Kikac“ u Bazelu, jednom od naših najstarijih društava u Evropi, koje je nedavno obeležilo 40 godina postojanja, bilo izuzetno živo i prijatno. Svečarska atmosfera, iako se ništa posebno nije slavilo, osim što je uprava organizovala druženje članova i prijatelja društva. Svi su došli, kompletan igrački i izvođački sastav, a bilo je mnogo onih koji vole ovo društvo i zdušno ga podržavaju.

Ilija Jović se na početku druženja biranim rečima obratio prisutnima i nije propustio priliku da naglasi da je u „Kikcu“ i pored raznih priča koje kolaju čaršijom sve u najboljem redu.
– Želim da vam izrazim duboku zahvalnost što ste u velikom broju došli da se družimo. Ne mogu a da se ne osvrnem na glasine, koje dolaze do mene da je u našem društvu došlo da raskola, da imamo problema, pa čak i da se društvo raspada. Želim da poručim svim dušebrižnicima da je u našem društvu sve u najboljem redu. Potvrda toga je i to što smo večeras svi na broju i što je atmosfera prijatna, onako kako je to kod nas uvek bilo i kako smo na to navikli. „Kikac“ i dalje ostaje ono što je bio – istakao je vredni i agilni predsednik Jović, uz napomenu da je ponosan na sve svoje igrače.

Druženje je uz razne đakonije koje su bile na meniju trajalo do duboko u noć.
– Provod je odličan, tako je to kod nas, uvek je dobra atmosfera, a za razne priče, mi ne marimo, neka ih neka pričaju – kaže Vera Petrović.
Anđelko Vlajnić, bivši predsednik društva i Aničić Miodrag, „stara garda“, nisu propustili ni ovo druženje.
– S „Kikcom“ smo i u dobru i u zlu, tako će biti dok smo živi – poručili su veterani.
Društvo je nedavno popunilo upravu sa sedam novih članova i to su sve igrači iz prvog ansambla.

Doček Nove godine

I ove godine „Kikac“ organizuje doček Nove 2009. godine u „Z Garten“, u Bazelu. Konzumacija je 130 franaka po osobi.

Koreografija za decu

– Moramo više nego do sada da posvetimo pažnju našem dečjem ansamblu, oni su naša budućnost i ponos. Uskoro pripremamo novu koreografiju za mališane – kazao je Jović.