5 superautomobila za koje niste znali da su proizvedeni u UAE

UAE je poznat po svom raskošnom životnom stilu i superautomobilima koje nerjetko možete vidjeti na cestama. Tu su Ferrariji, Lamborghiniji, Bentleyi i mnogi drugi brendovi. Ta djela automobilske umjetnosti gotovo uvijek potječu s europskog kontinenta, ponekad iz Sjedinjenih Država. Ako zastanite na trenutak primjetiti će te da i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju vlastitu superautomobilsku scenu. Postoji nekoliko superautomobila koji su s ponosom dizajnirani i izrađeni u UAE. Imajte na umu, oni također izgledaju dobro i brzi su – baš kao i europski kolege. Evo pet takvih automobila, jeste li ih vidjeli na ulicama?

 

Zarooq Sandracer 500GT

Što je točno Zarooq Sandracer? Je li to SUV? Je li to superautomobil? Pa, razmislite o tome na ovaj način – iako ne izgleda kao vaš stereotipni superautomobil, ima V8 motor, tijelo od ugljičnih vlakana, može se kretati 220kmh. Ako to nije dovoljno super automobil za tebe, onda ne znamo što je.

 

Devel Sixteen

5000 konjskih snaga. To je sve što trebate znati o Devel Sixteen. Ako je neko vozilo ludo, onda je to Sixteen. Opremljen je motorom od 12,3 l V16 s 81 mm quad turbo. Također ima atraktivno tijelo koje izgleda kao da je došao iz Batmanovog filma.

 

Lykan Hypersport

Napravljen od strane libanonska tvrtke W Motors sa sjedištem u Dubaiju, Hypersport je zaradio svoje ime. Upotrebljava ga policija Abu Dhabiju, te se može vidjeti u nekoliko video igara i letjela je preko dva nebodera u Abu Dhabiju za potrebe filma Fast and Furious 7. Također ima dragulje u prednjim svjetlima i zlatne šavove na sjedalima. Da, to zvuči kao superautomobil napravljen u UAE-u.

 

Janarelly Design 1

Sjećaš se dobrih starih dana kad su automobili bili bez tehnologije koju danas imaju? Janarelly Design 1 vraća nas natrag u to doba. Ovaj superautomobil iz UAE donosi puno zabave onome tko ga vozi.

 

Lykan Fenyr Supersport

Nastupajući na posljednjem Međunarodnom sajmu automobila u Dubaiju, Fenryr Supersport je veliki, loš brat poznatog Hypersporta. Teži samo 1.200 kg i može postići brzinu do 400 km/h. Kao i Hypersport, Fenyr je brz i luksuzan.

Komentari: