Свечани концерт Дечијег националног хора Аргентине и харфисткиње Ленке Петровић у Буенос Ајресу 05.09.2019.

Oдржан je свечани концерт у Министарству спољних послова и вера Аргентине, организован од стране овог ДКП, а који су отворили генерални директор за културу, Серхио Алберто Баур и амбасадорка Р. Србије, Јела Баћовић. Концерту, који је носио назив „Зближимо се путем музике“, су присуствовалe званица, међу којима су били угледни чланови дипломатског кора, МИП-а Аргентине, дијаспоре и представници културног и јавног живота.

Осим квалитета музике који су публици понудили извођачи, велики значај за културно истицање Р. Србије имало је извођење композиција српског композитора, Стевана Мокрањца, од стране Дечијег хора који је током целе године припремао извођење ових дела, која су ушла у њихов програм.

Поред хора, публици се представила и Ленка Петровић, млада српска уметница, добитница прве награде на светском такмичењу харфе у Израелу, која је извела свој победнички програм и још једном показала свој таленат, посебно извођењем дела „Бобаново Оро“, композитора Војислава Ивановића

Концерт је изузетно добро примљен и похваљен од стране свих присутних, као и пригодно послужење типичних српских посластица које су након концерта имали прилике да дегустирају како званице, тако и сви извођачи.

Чланови МИП-а Аргентине изразили су своје велико задовољство због веома успешне реализације пројекта представљања Р. Србије у оквиру њиховог циклуса „Спајање култура“, у оквиру кога је концерт организован.

Original Article