Модна ревија Верице Ракочевић у Гетеборгу

Модна-ревија-Верице-Ракочевић-у-Гетеборгу
Модна ревија Верице Ракочевић у Гетеборгу

четвртак, 23.05.2024,  12:14 -> 16:04

Модна ревија Верице Ракочевић у Гетеборгу

Наша позната модана креаторка Верица Ракочевић представила је своју најновију модну колекцију на ревији у Гетеборгу (Шведска). Организатор ревије је удружење Иницијатива креативне комуникације.

У Гетеборгу је први пут одржана модна ревија креатора из Србије, у организацији Си си аја, Иницијативе креативних комуникација у фантастичном простору, Верица Ракочевић приказала је моделе из колекције Заплет.

Гардероба је рађена од вуне и свиле, вредним рукама плетиља из Сирогојна и чланица етно мреже.

Наша најуспешнија модна креаторка приказала је вековну традицију и српско платно савременог дизајна. Фантастичан визуелни ефекат употпуњен је накитом, обућом и ташнама, израђеним спецвијално за ову прилику.

Музичка подлога је било симфонијско дело Лазарус, Вељка Кузманчевића.

У другом делу вечери, заједно са Ивом Стилиновић Гариновачки на обои и Тијаном Ивановић Ковачић на виолончелу, познати музичар је представио композицију Норт која је прављена за ову прилику. Њу чини фузија балканске топлине и хладног севера, чије границе само људска душа може да осети.

Инспирисани успешном женом, организатори су у трећем делу мултимедијалне ревије, одржали панел Жена и ограничења, у коме су учествовале Верица Ракочевић, коју је публика поздравила овацијама и Слађана Мијатовић која је прошле године, од краљевске породице добила награду за најуспешнијег директора школе у Шведској.

Поштовани гости ове непоновљиве вечери, били су и амбасадорка Републике Србије у Шведској Јелена Чукић Матић, која је препознала важност догађаја, директор маркетинга гетебуршке Опере Јен Јуансон, председник Управног одбора Рикс театра Улрике Рамстед, као и представници разних културних установа и школа дизајна.

Иницијатива креативне комуникације, удружење које се бави очувањем српске традиције, културе и језика је, захваљујући спонзорима и пријатељима, успела да приушти присутнима овај магични догађај, а уједно ово је била најјача спона Балкана и Скандинавије, виђена очима изузетних познавалаца моде и музике.

Detaljnije