Дружење уз фолклор

Дружење-уз-фолклор
Дружење уз фолклор

Дружење уз фолклор

Културно-уметничко друштво “Бранко Радичевић” из Беча протеклог викенда организовало је традиционални концерт “Вече са пријатељима”. Позиву на дружење одазвало се пет друштава из Аустрије и Србије.

У госте “Бранку Радичевићу” дошли су КУиСД “Борисав Бора Станковић” из Беча, КУД “Кнез Лазар” из Гмундена, КУД Завичајно коло из Салцбурга, КУД Коло среће из Граца и Удружење за неговање народне традиције Златибор из Чајетине. Домаћин се публици представио свим узрастима фолклорне секције.

Кореографије
Поред дечјег ансамбла, остали узрасти су се представили колажним кореографијама. Ове године, после дужег времена, извођачки ансамбл “Бранко Радичевића” извео је Игре из Пчиње. Иначе, по први пут на концерту КУД “Бранко Радичевић” учествовали су КУД Коло среће из Граца, као и Удружење за неговање народне традиције Златибор из Чајетине. “Посебно нас радује што је Удружење Златибор из Чајетине било наш гост. То је 20. друштво из Србије са којим имамо успешну сарадњу”, рекла је председница КУД “Бранко Радичевић” Радмила Максимовић. Она је најавила да ће “Радичевићи” до краја сезоне имати још неколико наступа у Аустрији и да се посебно радују гостовањима у Грацу и Салцбургу. Дечји ансамбл ће гостовати у Словенији, а извођачки од 20. до 25. јуна учествоваће на међународном фестивалу фолклора на Крфу у Грчкој.

Важне званице
У програму концерта “Вече са пријатељима”, којем су присуствовали амбасадор БиХ у Аустрији Синиша Бенцун, министар саветник у Амбасади Србије у Аустрији Итана Павичевић, конзул Србије у Бечу Милица Вукчевић, учествовало је више од 140 играча.

Све више младих
Радмила Максимовић је позвала све заинтересоване да се прикључе КУД “Бранко Радичевић” и изразила посебно задовољство што друштво има све више младих и деце која му се прикључују.

Извор:

Detaljnije