Берлин: Све је слађе у „Штрамплици“

Берлин:-Све-је-слађе-у-„Штрамплици“
Берлин: Све је слађе у „Штрамплици“

петак, 24.05.2024,  12:13 -> 12:40

Берлин: Све је слађе у „Штрамплици“

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Берлину одржане су играонице под називом „Штрамплица“. Ова дружења са најмлађијма су постала традиционална и веома популарна.

Неформална дечја играоница „Штрамплица“, већ увелико ужива популарност међу децом у Берлину, а и ван њега.

Неуморне, Јасмина Дрињак Малогајски и Радмила Миловановић окупиле су већ бројне породице са малом децом, а задњим дружењем у Амбасади Републике Србије у Берлину, наступио је и дечји ансамбл КУД „Златни опанак“.

„Биле смо два пута у Дрездену на позив групе родитеља и то је било једно предивно искуство, деца су радо учествовала и била ангажована у свим нашим радионицама, зову нас и даље, али морамо да нађемо времена да видимо како би се то организовало. Оно шта је продукт тог нашег одласка јесте што су се родитељи после тога боље организовали, и сада гостују друге радионице, позориште, биће и иницијатива за покретање Српског културног центра у Дрездену, тако да се ми радујемо што смо биле иницијатори тога“, каже Радмила Миловановић.

„Ми смо интернационална породица, код куће се прича и немачки и српски, монголски, а и енглески понекад…и у складу са тим трудимо се да задовољимо све традиције, празнике славимо у складу са православним, католичким, тј. западним, а и монголским“, каже Александар Начевски.

„Од 2020. сам ја у Берлину, супруг од 2018. Венчали смо се у пику короне, и ево имамо већ троје деце…“, каже Маријана Дуканац.

Detaljnije