Zbog Đorđa moram sve da istrpim

Pregršt lekova, računi, pregledi, specijalna ishrana, sve je to poput teškog košmara za samohranu majku invalida Tanju Radonjić iz Kotraže i njenog autističnog sina Đorđa. Zato ne čudi što ih je dar Ljudi dobre volje iz Kanade od 145 dolara silno obradovao i malo olakšao udarce sudbine koji ih nemilosrdno šibaju godinama.

– Crni oblaci nadvili su se nad našim životom i nikako da ih rasteram. To bi bilo najblaže rečeno za sve ono kroz šta prolazimo svakodnevno Đorđe i ja. Tokom cele zime i velikih snegova nisam smela da izađem napolje da ne bih pala i napravila nam još gori pakao od života. Srećom, zahvaljujući pomoći humanih čitalaca „Vesti“ obezbedila sam na vreme zalihe hrane, ogreva, lekova, ali kako je vreme odmicalo, to je sve potrošeno, a ja se opet našla u neprilici. Verujte, nisam znala kuda ću više od brige. Ovih dana moram i u Kragujevac na dodatne preglede, a to sve košta. Nije meni do mene, već do Đorđa. Zbog njega moram sve da istrpim. Ne znam ko bi ga posle gledao. Zato i ne dižem ruke od života, on je jedino što me drži i daje nadljudsku snagu – ispričala je nesrećna Tanja, dodavši:

– Hvala tim dobrim ljudima ko god da su. Neka im dobri Bog podari zdravlje i svaku sreću. Njihov dar je zasita stigao u dobar čas, budući da sami ne možemo da se izborimo sa svime što nas je snašlo. Stalno se pitam šta sam Bogu zgrešila da se ovako mučimo, ali odgovor ne nalazim…

Чланак Zbog Đorđa moram sve da istrpim се појављује прво на Vesti online.

Original Article