Završila većina turnira u malom fudbalu

Kao što smo već ranije pisali, popularni turniri u malom fudbalu održavaju se u Markušici, Dalju, Borovu i Vukovaru. Najveći ovogodišnji problem je nedostatak igrača i ekipa, dok sponzora nikada nije bilo više. Takođe, povećani su i nagradni fondovi.

Markušica

Turnir pod organizacijom fudbalskog kluba „Sremac“ iz Markušice tradicionalno označava početak turnirske sezone i dobar uvod u jača takmičenja. Iako je od ova četiri turnira na markušičkom bio najmanji fond nagrada, deset ekipa navijačima je pružilo sasvim solidnu sportsku predstavu. Prvu nagradu u iznosu od 3.500 kuna osvojila je ekipa „Kafe Bar Uno Bata Borovo“ koja je u finalu savladala domaću ekipu „Markušica“ rezultatom 6:2. Čak pet golova u finalu postigao je Ratko Vajić koji je ujedno dobio nagradu za najboljeg strelca turnira. Na ovom turniru do polufinala su stigle jake ekipe iz Jarmine i Antina. Četiri nabrojane ekipe važile su za glavne favorite što su svojim igrama i uzbudljivim međusobnim utakmicama i dokazale. Prema rečima samih igrača turnir je specifičan i zato što su golovi većih dimenzija, a teren manji nego što je uobičajeno pa zbog toga pada mnogo pogodaka.

Memorijalni turnir „Danijel Popović“ Dalj

Drugo izdanje ovog turnira započelo je 23. juna. Učestvovalo je 14 seniorskih i šest pionirskih ekipa borilo se za naslov na turniru koji nosi ime po tragičnom nastradalom mladom fudbalskom reprezentativcu Hrvatske Danijelu Popoviću.

Najuspešnija je bila ekipa „Kroko trejd“ koja je odbranila prošlogodišnji naslov rezultatom 2:0 protiv ekipe „Kafe bar Uno Bata Borovo“. Oba gola postigao je Nebojša Popović. Treće mesto osvojila je ekipa „Ogi transporti“ zvaničnim registrovanim rezultatom 3:0 zbog odustajanja ekipe „Borovo graf“.

memorijalni turnir danijel popović dalj finalna utakmica
Finalna utakmica

U pionirskom delu turnira ekipa „AS Barunac“ osvojila je titulu pobedivši „Mini prikaze“ rezultatom 4:0. Treće mesto osvojila je ekipa „Kafe bar Bos“, a četvrto „Kafe bar Uno malci“.

– Turnir je ove godine trajao dve nedelje i, nažalost, bilo je šest ekipa manje nego prošle godine. Posećenost je bila na solidnom nivou i pored čestih vremenskih neprilika koje su nas pratile, imali smo ukupno oko 5.000 posetilaca. Povratne informacije koje smo čuli od publike i stanovnika Dalja su veoma pozitivne i čini se kako ovo polako prerasta u događaj za koji opština živi. Sledeće godine ćemo se potruditi još više da turnir bude i jači nego do sada – kaže jedan od organizatora turnira Alen Čengić.

Na ovom turniru igrale su veoma jake ekipe za koje su nastupali igrači s visokom reputacijom čak i u okvirima hrvatskog i srpskog futsala. U odnosu na prošlu godinu i nagradni fond je povećan. Nagrada za prvo mesto iznosi 13.000 kuna, drugo 6.000 kuna, a za treće 3.000 kuna. Osim futsal dela, bilo je i popratnih sadržaja poput muzičkog programa i nagradnih igara za posetioce.

Memorijalni turnir „Jovan Sremac“ Borovo

Završio je i borovski turnir koji je na ovim prostorima nekada važio za najveći. Takmičenje je deo tradicionalnog „Borovskog leta“, a podizanjem nagradnog fonda organizatori su mu vratili stari sjaj. Ovogodišnja nagrada za prvo mesto iznosila je 10.000 kuna. Takmičilo se jedanaest ekipa u seniorskoj i šest u pionirskoj konkurenciji. I na ovom turniru publika je imala priliku da uživa u potezima nekih od poznatih imena s hrvatske i srpske futsal scene.

Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa „Automobili doktora Simića“ koja je u zanimljivom finalu savladala „Kafe bar Uno Bata Borovo“ rezultatom 2:1. U utakmici za treće mesto ekipa „Kafe bar Sport“ savladala je ekipu „Brestove međe“ rezultatom 3-1.

Kod pionira šampion je „Vukovar ’91“ koja je u finalu bila bolja od ekipe „Brestove međe“ s 3:0. Treće mesto osvojila je ekipa „Kafe bar Sport“, a četvrto „Enu pro Borovo“.

Najbolji igrač i golman turnira kod seniora Dražen Čavar i Nikola Ilinčić članovi su šampionske ekipe dok je najbolji strelac Ratko Vajić iz redova vicešampiona. I kod pionira šampion je imao najboljeg igrača i golmana Bornu Rendulića i Gabrijela Borasa, a drugoplasirani najboljeg strelca Luku Cetinu.

Memroijalni turnir jovan sremac borovo automobili doktora simića
Pobednička ekipa „Automobili doktora Simića“

– Iskreno, nisam zadovoljan brojem prijavljenih ekipa jer sam očekivao više. Bilo je čak i nekih otkaza u zadnji tren. Ipak, prijavljene ekipe su dosta kvalitetne i biće veoma zanimljivih i jakih mečeva, pogotovo u drugom krugu – izjavio je jedan od organizatora turnira, predsednik fudbalskog kluba „Sloga“ iz Borova Nikola Ostojić nakon završenog prvog kruga turnira.

Memorijalni turnir „Slobodan Tišov-Lujo“

Popularni „Vuteks“ je započeo poslednji, ali donosi i najveći fond nagrada. Ukoliko to dozvole vremenske prilike, turnir bi trebao početi večeras. Ekipe se bore za prvu nagradu u iznosu od 15.000 kuna. Svakog dana biće održane i nagradne igre za publiku. I na ovom turniru 14 timova se bore u seniorskoj konkurenciji, a osim domaćih ekipa iz šire vukovarske okoline učestvovaće i gosti iz Osijeka, Brčkog, Šida i Bačke Palanke.

– Očekivali smo iskreno da ćemo sa ovim nagradama privući još više ekipa, ali nismo uspeli da dobijemo na tome. Ipak, dobili smo na kvalitetu jer mislimo da ima dosta podjednakih i da će biti zanimljiv turnir. Nadam se da će nas vreme poslužitii i da će biti publike jer se turnir igra upravo zbog njih – rekao je jedan od organizatora turnira Goran Šekuljica.

Na ovogodišnjim turnirima imamo prilike videti igrače koji igraju za hrvatske futsal prvoligaše „Brod 035“ iz Slavonskog Broda i „Osijek Kelme“ kao i igrače futsal drugoligaša „Bata Borovo“ i mnogih lokalnih fudbalskih klubova.

The post Završila većina turnira u malom fudbalu appeared first on srbi hr.

Original Article