Zašto je otvoreni brak toliki tabu – Čitajte u novom broju Nedeljnika

zasto-je-otvoreni-brak-toliki-tabu-–-citajte-u-novom-broju-nedeljnika

Poslednja epizoda „Naslednika“ donela je ne samo savršenu ocenu gledalaca, uz apsolutnu dominaciju u kolekciji Emi i Gremi nagrada poslednjih dvadesetak dana, već i analizu karaktera (o čemu ste čitali na Velikim pričama) Toma i Šiv, kompleksnog bračnog para čiji je otvoreni brak trijumfovao u toj majstorskoj epizodi.

Otvoreni brak je tabu tema. Kada ste čuli da neki par kaže da su se dogovorili da se viđaju sa drugim ljudima? Ali zato ste čuli za preljube u brakovima, ko je koga i kako i kada prevario, ko ima nekoga „sa strane“. Nekada se sve zna, ali svi zatvaraju oči. Zar to nije licemerno? Koliko je onda otvoreni brak poštenija opcija?

Neka od tih pitanja otvorile su nam serije, filmovi (s naslovom „Otvoreni brak“ iz 2017. ili „Scene iz braka“ 2021), i knjige o braku i vezama u 21. veku, pa ne iznenađuje da su Tajm magazin, Vašington post i Njujork tajms naširoko obradili ovu temu nedavno. O svemu je počelo da se priča, jer je to nečija realnost, koliko god to neki drugi ne želeli da priznaju dok u „svoja četiri zida“ rade isto ono što kod drugih osuđuju.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 25. JANUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Post Views: 35

Originalni tekst