Zahvalnost za patriotizam i humanost

Generalni konzul SRJ u Štutgartu Dragan Stevanovic, nastavljajuci praksu susreta sa srpskom i jugoslovenskom dijasporom u nemackoj pokrajini Baden Virtemberg, organizovao je u subotu prijem za naše ugledne gradane sa ovog podrucja.
Na jednom mestu našli su se lekari, profesori, inženjeri, tehnicari, uspešni sportski radnici. Medu njima bio je i protonamesnik Slobodan Miljevic. Oni su bili gosti na prijemu ciji domacin je bio generalni konzul sa svojim saradnicima. Bila je to dobra prilika za druženje, upoznavanje i dogovor o daljoj saradnji ljudi koji su uspešni u svom poslu u ovoj pokrajini.
– Smatram da vašim položejm, znanjem i stecenim ugledom u ovoj pokrajini i šire možete dati doprinos uspešnom radu ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva i napretku naše zemlje. <đŽ>elim da naglasim da ovaj susret sa vama nema za cilj razgovor o humanitarnoj pomoci, jer ste pretežno pozivani samo onda kada je trebalo raditi na tom planu. Želim da vam kao našim istaknutim intelektualcima, a preko vas i citavoj našoj dijaspori u Baden Virtembergu, izrazim zahvalnost na patriotskoj, dostojanstvenoj i casnoj pomoci koju ste uvek pružali našoj zemlji i narodu kada je to trebalo u teškom vremenu koje je iza nas – naglasio je Dragan Stevanovic.
Procitano je i pismo ambasadora SRJ u Nemackoj Milovana Božinovica ovom skupu u kome on izražava „spremnost svih naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SR Nemackoj na saradnju i druženje“.
I ovaj susret u konzulatu sa našim uglednim gradanima imao je za cilj uspostavljanje tešnjih veza i redovnijih kontakata sa ljudima koji imaju ugled, znanje i društveni status u ovoj sredini, jer znacajno doprinose ugledu zemlje iz koje dolaze. Zbog toga ce praksa povremenih susreta sa ovim delom naše dijaspore, kao i svim drugim jugoslovenskim gradanima u Baden Virtembergu biti nastavljena.
Više od dva sata sedamdesetak prisutnih je provelo u opuštenoj i prijatnoj atmosferi, razgovoru, upoznavanju i dogovoru da se povremeno i cuju i vide raznim povodima.