Za kraj kviz znanja

Za ucenike Jugoslovenske dopunske škole „Jovan Ducic“ iz Lozane – Renan i „Branko Copic“ iz Veve – Montre – Vilneu, radna i uspešna 2000/01. završena je u Lozani Kvizom znanja, priredbom i svecanom podelom dackih knjižica i svedocanstava. Sve to u organizaciji školskih saveta i profesora Violete Brakus.
U Kvizu znanja takmicari su bili ucenici starijih razreda, voditelji programa ucenici mladih razreda, a žiri je bio sastavljen od roditelja i bivših ucenika.
„Snage“ su odmerene u poznavanju srpskog jezika (gramatika i književnost), istorije, geografije. Bila je to prilika da se i roditelji podsete , ali i saznaju i nauce.
– Zlatnu medalju znanja i prvo mesto osvojila je grupa JDŠ „Branko Copic“ iz Veve – Montreu, srebrnu „Branko Copic II““ iz istih gradova, a bronzanu grupa JDŠ „Jovan Ducic“ iz Lozane – Rene.
Izabrani su i nagradeni poklon-knjigama najbolji ucenici iz svakog razreda, novoupisani daci takode su dobili prigodne poklone, a „maturanti“, pored zlatnika uspomene na JDŠ i poklon knjigu „Dr Viktor Kin – veliki srpski dobotvor“ Svetomira Milenkovica u cast srpsko-švajcarskog prijateljstva. Sve to finansirale su školske kase.
– Nakon toga usledilo je lepo druženje uz zvuke harmonike Darka Filipovica, dobitnika trece nagrade na festavilu „Dijaspora peva i svira prolecu“, klavijatura Miloša Jošanovica i frule Nadice Obrenovic ucenika iz Renana.