Za kraj kviz znanja

Za ucenike Jugoslovenske dopunske škole “Jovan Ducic” iz Lozane – Renan i “Branko Copic” iz Veve – Montre – Vilneu, radna i uspešna 2000/01. završena je u Lozani Kvizom znanja, priredbom i svecanom podelom dackih knjižica i svedocanstava. Sve to u organizaciji školskih saveta i profesora Violete Brakus.
U Kvizu znanja takmicari su bili ucenici starijih razreda, voditelji programa ucenici mladih razreda, a žiri je bio sastavljen od roditelja i bivših ucenika.
“Snage” su odmerene u poznavanju srpskog jezika (gramatika i književnost), istorije, geografije. Bila je to prilika da se i roditelji podsete , ali i saznaju i nauce.
– Zlatnu medalju znanja i prvo mesto osvojila je grupa JDŠ “Branko Copic” iz Veve – Montreu, srebrnu “Branko Copic II”” iz istih gradova, a bronzanu grupa JDŠ “Jovan Ducic” iz Lozane – Rene.
Izabrani su i nagradeni poklon-knjigama najbolji ucenici iz svakog razreda, novoupisani daci takode su dobili prigodne poklone, a “maturanti”, pored zlatnika uspomene na JDŠ i poklon knjigu “Dr Viktor Kin – veliki srpski dobotvor” Svetomira Milenkovica u cast srpsko-švajcarskog prijateljstva. Sve to finansirale su školske kase.
– Nakon toga usledilo je lepo druženje uz zvuke harmonike Darka Filipovica, dobitnika trece nagrade na festavilu “Dijaspora peva i svira prolecu”, klavijatura Miloša Jošanovica i frule Nadice Obrenovic ucenika iz Renana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.