YU Mis dijaspore

Najlepsa Jugoslovenka u dijaspori je Vesna Ratkovic iz Nemacke, ako je verovati ziriju koji je na finalnoj proslavi u Svedskoj na izboru za ju Mis dijaspore izabrao najbolju medju finalistkinjama iz cele Evrope. Oko ponoci izmedju subote i nedelje u Ostorpu pred punom salom koja prima vise stotina posetilaca krunisana je nasa najlepsa devojka u rasejanju, krunu joj je predala i pozelela uspeh nasa predstavnica sa izbora za Mis univerzuma Sladjana Bozovic. Prva pratilja lepotici iz Nemacke bila je Miljana Vuckovic iz Svajcarske a za drugu pratilju proglasena je Marina Kazan iz Svedske. Za mis sarma uz veliko odobravanje publike izabrana je Anja Hristofovic iz Malmea koja je izazvala posebnu paznju u lepim ali izazovnim i smelim modelima haljina modne kreatorke Jolande Petkovic. Ova kreatorka sa svojom kolekcijom visoke mode samo za ovu priliku dosla je u Ostorp i poducavala mlade lepotice kako da se ponasaju na bini, i kako da pored lepotica budu i manekenke. Ziri od cetiri osobe sacinjavali su dosadasnja misica Sladjana Bozovic, modna kreatorka Jolanda Petkovic, predstavnik jugoslovenskog kozulata Jevdjevic i biznismen i politicar Slobodan Petkovic. Sou je vodio je nas poznati voditelj Milovan Ilic Minimaks a za pesmu se pobrinuo orkestar ”Medeno srce” i Sasa Matic. Da sve bude kako treba i jos malo bolje pobrinuo se menadzer Milan iz Checkpoint-a u Ostorpu uz organizaciju Vesne Jugovic.

Sladjana Bozovic je posle 27 sati leta upravo doletela iz Portorika gde je ucestvovala na izboru za mis sveta, nije donela svetsku titulu ali je uspela da preda titulu mis dijaspore koju je i sama ranije nosila. Razgovarali smo sa clanovima zirija Bobanom i Jolandom Petkovic koji nisu krili svoje zadovoljsvo velikim uspehom ove manifestacije.

-Sve je bilo perfektno organizovano a devojke su bile izvanredne, kaze poznata kreatorka Jolanda i dodaje, treba posebno pohvaliti Vesnu Jugovic za veliku profesionalnost prilikom organizovanja celog spektakla. Moja kolekcija ”Dodir blagostanja” kao da je posebno dosla do izrazaja na ovim mladim devojkama i zaista nije bilo tesko nauciti misice da budu prave manekenke. Modna revija se odlikovala gracioznoscu i sarmom modela.

-Meni se dopalo kako prva pratilja petom zabacuje vecernju haljinu u stilu iskusnih manekenki a cela atmosfera je bila sjajna zakljucuje Boban Petkovic.

Kao i uvek svako u publici je imao svoga favorita ali niko nije ostao nezadovoljan prikazanim. Da li zbog lepotica ili zbog golisavih modela u sali je bila povisena tempetratura, tako da su glasni aplauzi propratili odluke zirija. Iz prilozenog i sami mozete videti o kakvim se kandidatima radi i sa cim raspolaze nasa dijaspora, ocigledno je da bar lepote imamo na izvoz. Bilo bi nepravedno ne pomnuti sminkerke koje su u svojim vecernjim haljinama predstavljale pravu konkurenciju takmicarkama. Posebnu paznju je privukla devojka koja nije bila u konkurenciji ali koja je medju prvima cestitala pobednici, pokazujuci interesantnu tetovazu u donjem delu ledja u haljini koja je vise otkrivala nego pokrivala. Koliko je vredan artikal (kako stoji na tetovazi, naka citaoci procene gledajuci fotografije).