Vukovarska „Prosvjeta“ posvetila program ženama

Bio je ovo tradicionalni program koji vukovarska Prosvjeta vrlo uspešno organizuje u zadnjih nekoliko godina.

– Organizacija ovog programa povodom Dana žena postoji dugo u okviru našeg društva, a mi pokušavamo da ovaj program i praznik pretvorimo u druženje poznanika, komšija, prijatelja, rođaka, pa ih uobičajeno okupljamo u ovom prostoru gde inače obeležavamo današnji praznik. Cilj nam je da ova starija generacija kojoj i sam pripadam, održava i obeležava ovaj praznik i da to prenesemo na nove generacije koje stasavaju. Upravo tim povodom odlučili smo da u samom programu učešća uzme što više mladih ljudi – istakao je predsednik vukovarskog pododbora SKD „Prosvjeta“ Milenko Živković.

Žene oplemenjuju kulturu

Prisutnost žena kako u radu, tako i u samim programima koje organizuje vukovarska Prosvjeta je na zavidnom nivou, što je uostalom potvrdio i ovaj osmomartovski program.

– Žene su spremne i žele da učestvuju u ovakvim i sličnim programima, ali mislim da nemaju dovoljno vremena ni dovoljano podrške i od porodice i od društva jer još uvek nismo uspele da se izborimo za sve što treba – naglasila je nastavnica u penziji i jedan od organizatora ovog programa Nevenka Lukić.

– Po meni kultura je nešto što odvaja svaki dan od svakidašnjice i svaki taj dan je zbog kulture drugačiji. Meni je drago što sam pozvana da ovde učestvujem i po meni bi svaki dan trebao da bude ovakav – napomenula je jedna od učesnica ovog programa pijanistkinja Nataša Lapčević.

Pred brojnom publikom u programu povodom Dana žena učestvovali su VSPD „Javor“, plesna grupa „Venera“, recitatori i najmlađa folklorna grupa KUD-a „Sloga“ iz Vukovara, pijanistkinj Nataša Lapčević, Vanja Živanović na harmonici, Slavko Bubalo na gitari, recitatori vukovarske Prosvjete i tamburaški orkestar „Vučedolski zvuci“ sa solistom Živojinom Jergićem.

The post Vukovarska „Prosvjeta“ posvetila program ženama appeared first on srbi hr.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.