USAID snažan razvojni partner Srbiji

15. decembar 2021. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je večeras otvaranju izložbe pod nazivom "Dvadeset godina partnerstva / zajedno stvaramo" povodom obeležavanja 20 godina partnerstva Agencije za međunarodni razvoj – USAID i Republike Srbije.

U Jugoslovenskoj kinoteci fotografijama i video-materijalima predstavljena su neka od partnerstava iz protekle dve decenije, a otvaranju izložbe prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri i direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric.

Brnabić je tom prilikom istakla da je USAID partner ne samo Vlade Srbije, već i privrednicima i kompanijama.

Godfri je rekao da se podrška, koju je USAID pružio malim privrednicima, kreće od obezbeđivanja opreme i tehnologije, do pomoći u poboljšanju njihovih proizvoda, boljem povezivanju i osvajanju domaćeg i stranih tržišta.

Fric je podvukla da se Srbija pokazala kao snažan razvojni partner i da se u narednih pet godina planira nastavak saradnje na osnovama koje su zajedno postavljene.

Na svečanosti je istaknuto da je USAID u Srbiju uložio 882 miliona dolara, koji su namenjeni ekonomskom i demokratskom razvoju naše zemlje, a kako je najavljeno, ta saradnja će se nastaviti i ubuduće.


Izvor/Foto: www.srbija.gov.rs