U Ljubljani predstavljeni investicioni potencijali srpskih opština

U Ljubljani predstavljeni investicioni potencijali srpskih opština

8. novembar 2021.
Aktuelno, Region, Vesti

2 Views

Učesnicima skupa obratili su se počasni konzul Republike Srbije u Sloveniji Tomaž Kavčič, koji kao ključnu prednost video kontakt i most između Istoka i Zapada, kao i ekonomsku stabilnost Srbije, zatim savetnik ambasade Republike Srbije Goran Marković i savetnik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Vladimir Koturović. Skupu je prisustvovao i konzul ambasade Republike Srbije Milinko Špic.

Ove godine Srbiju očekuje privredni rast od sedam odsto, a činjenica da je prošle godine u našu zemlju privučeno 69 odsto svih investicija u region Zapadnog Balkana, Srbiju stavlja na prvo mesto u privlačenju stranih investicija u regionu. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji je aktivno oko 400 slovenačkih poslovnih investitora, a ukupna vrednost njihovih investicija prelazi milijardu evra.

Na skupu je ocenjeno da je sistem podsticaja i subvencija u Srbiji promišljen, da je izgradnja saobraćajne i druge infrastrukture brza i obimna, a ističe se da će glavna konkurentska prednost u budućnosti biti pristup i dostupnost odgovarajuće kvalifikovane radne snage, što zahteva ulaganje u obrazovanje.

Izvor: skgo.org

Slične objaveGujon: Srbi u Mađarskoj čuvaju klicu autentičnosti

8. novembar 2021.„Tužno je da deca ne znaju jezik predaka“

30. oktobar 2021.Gujon svečano otvorio osam škola srpskog jezika u Austriji

23. oktobar 2021.

Check AlsoGradonačelnik Inzbruka Georg Vili: Diana Budisavljević jedna od najhrabrijih tokom Drugog svetskog rata

U organizaciji gradonačelnika Inzbruka Georga Vilija u ovom austrijskom gradu 21. oktobra održana je Akademija …

Original Article