U BEčU ODRŽANA TRADICIONALNA LETNJA MANIFESTACIJA

Klubovi „Bambi“ i „Srbija“ učestvovali su prošlog vikenda na „8. Vaserveltfestu“, letnoj uličnoj fešti 15. bečkog okruga. Kulturno-umetnička društva iz Srbije, Bolivije, Turske, Rumunije, Indije, Hrvatske, Makedonije, Austrije i Kurdi spletom igara predstavila su kulturu svih zemalja.

Na improvizovanoj pozornici smenjivali su se izvođači, oko 200, koji su pesmom i igrom predstavili svoje tradicionalne kulturne vrednosti koje su poneli iz zemalja iz kojih su došli.

U ime organizatora, Leo Tojfeld je za „Vesti“ rekao je da manifestacija nije imala takmičarski već revijalni karakter, čiji je cilj druženje i međusobno upoznavanje različitih kultura i nacionalnosti koje žive u ovom delu Beča.
Tokom celodnevnog programa više hiljada gledalaca zdušno je pozdravljalo izvođače iz svojih zemalja, ali nisu štedeli dlanove ni za plesače i pevače iz drugih zemalja. Takođe, gosti su imali priliku da uživaju u specijalitetima i pićima na štandovima svih nacionalnosti.

Zoran Andrejić i ekipa iz kluba „Bambi“, na najposećenijem štandu su satima vredno radili, spremajući za brojne posetioce srpske specijalitete sa roštilja.

Dejan Sarić, vlasnik mesare „Sarić“, rekao je za „Vesti“ da je za ovu priliku spremio čak 300 kilograma mesa i kobasica po posebnom receptu, koje se očigledno dopalo ljubiteljima dobrog zalogaja.
Koreograf kluba „Bambi“ Bruno Nikolić, sa sva tri ansambla, prvim, srednjim i dečjim, pesmama i igrama iz Srbije, oduševio je publiku koja je od srca aplaudirala, iako je nastup kasnio dva sata, zbog velikog broja izvođača.