Trojke za Ginisa

Marko, Iva i Lana Radoševic, kada su rodeni 1980. godine u Beogradu, postali su središte pažnje medija, kao trojke tada poznate operske pevacice Dubravke Zubovic – Radoševic, clana Beogradske opere. U meduvremenu, magistar elektrotehnike đorde Radoševic dobio je Fulbrajtovu stipendiju koja je porodicu odvela u Sjedinjene Americke Države. Potom je postao direktor Kompanije „Tesla“ u Los Andelesu ciji je vlasnik naš cuveni pronalazac i profesor Slobodan Cuk, prošlogodišnji dobitnik zlatne plakete „Tesla“ koja mu je urucena na susretu naših najuspešnijih ljudi iz dijaspore.

Trojke – Marko, Iva i Lana upravo su istovremeno diplomirali na univerzitetima u Santa Barbari i na Berkliju, sa najvišim ocenama.
Marko je diplomirao elektrotehniku u Santa Barbari. Uvek dolazi u Beograd gde i sada provodi lepe trenutke sa društvom, pre nego što pocne da radi u septembru. Iva je diplomirala medije i komunikacije, uz to je kantautor i priprema svoju prvu plocu, dok je Lana završila molekularnu biologiju (obe na Berkliju) i sada putuje sa društvom po Japanu i Koreji.

Trojke za Ginisa, jer zaista, nije poznato u ovoj cuvenoj knjizi svetskih rekorda da su trojke (sve troje rodeno u razmaku od jednog minuta) diplomirale istog meseca, iste godine, sa takvim uspehom. I to, deca iz naše zemlje.