Светосавске свечаности на Малти

Светосавске-свечаности-на-Малти

понедељак, 29.01.2024,  16:07 -> 16:19

Извор: Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

Светосавске свечаности на Малти

По први пут, Светосавске свечаности 27. и 28. јануара, српска заједница је организовала на Малти.

У суботу, 27. јануара од 17 часова одржана је приредба Српске допунске школе и КУД-а „Дукат“ у препуној свечаној сали парохијске цркве у Гзири (Our Lady of Mount Carmel, Triq Manoel De Vilhena). Програм су оплеменили ученици српске допунске школе као и предшколици кроз своје рецитације, чланови дечијег хора и чланови КУД-а ,,Дукат”, кроз наступе група више узраста.

У недељу, 28. јануара, одржана је Св. Литургија од 9.30 часова у српској цркви у Бирзебуџи, резање славског колача и додела пакетића деци у организацији Кола српских сестара и Црквеног одбора малтешке парохије СПЦ.

Истога дана, у 19.00 часова, одржана је и свечана донаторска вечера у ресторану „Браса“ на Ташбишу.

Свим догађајима присуствовали су Владимир Котуровић, самостални саветник у Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, који се поздравним говором обратио присутнима на Светосавској приредби као и Бошко Шукић, конзул у Канцеларији Амбасаде Србије на Малти.

Са благословом оца Ристе, пароха СПЦ на Малти, у организацији Светосавских свечаности учествовали су Канцеларија Амбасаде Републике Србије на Малти,

Малтешко-српска заједница, Српски образовно-културни центар ,,Св. Јелена Анжујска”, Организација Срби за Србе, огранак на Малти Коло српских сестара – Малта, КУД “Дукат”, Српска допунска школа “Св. Јелена Анжујска”.

Detaljnije