Свечано отворен образовни камп у Чачку за децу из региона

Свечано-отворен-образовни-камп-у-Чачку-за-децу-из-региона

У оквиру образовног кампа „Српски свет-Нови лидери“ у наредних шест дана у срцу Шумадије боравиће деца из шест земаља региона. Организатор овог кампа је Удружење Светосавске свечаности, а реализацију пројекта суфинансирала је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

У наредних неколико дана, малишане из региона очекују многобројне културно-образовне радионице кроз које ће боље упознати богату српску културну баштину.

Током свог боравка деца ће обићи знаменитости града Чачка, а у оквиру планираних активности имаће и једнодневно студијско путовање у манастире Студеницу и Жичу, обилазак Овчар Бање, као и бројне активности из области књижевности, музике, спорта и сл.

У чачанском дому ученика, где су деца смештена, синоћ је организован свечани дочек деце. Свечаности су присуствовали директор Дома ученика, Ивана Вукајловић, помоћник градоначелника за област друштвених делатности, Мирослав Петковић, председник Удружења Светосавске свечаности, Ђуро Ћеранић.

На отварњу кампа присутнима се обратио саветник директора Управе за регион Ђорђе Алексић који је пожелео деци леп боравак у Србији и много нових знања и познанстава.

Detaljnije