SVAKOG MESECA DONACIJA

Anonimni donator iz Nemačke nastavlja da pomaže jedanaestočlanu familiju Bulatović, izbeglice sa Kosova koji su u martu ove godine ostali bez glave porodice 47-godišnjeg Branislava. Tako je posredstvom Redakcije „Vesti“ stigao novi dar od 30 evra, koji je već na putu ka izbegličkom kampu Rudeš kod Berana, gde Bulatovići žive.

Podsećamo da je darodavac čovek velikog srca koji je odlučio da mesečnu donaciju, umesto izbegličkoj porodici Mileusnić iz Srpskih Toplica kod Banjaluke koja se vratila u Hrvatsku, preusmeri na Bulatoviće, jer ga je njihova nesrećna sudbina duboko potresla. Zli usud počeo je Bulatoviće da prati od onog trenutka kada su morali da napuste rodnu đakovicu na Kosovu i ostave sve što su imali. Najveći udarac, međutim, doživeli su kada je prerana smrt odnela Branislava, jedini životni oslonac ove mnogočlane porodice. Supruga Dragana sa devetoro dece i svekrvom ostala je u baraci od dvadeset kvadrata, a jedini stalni prihod im je penzija Draganine svekrve od 80 evra. Stariji sinovi, od kojih je jedan maloletan, rade tokom leta u Baru i Tivtu i tako obezbeđuju za najosnovnije potrebe, što je majci velika pomoć.

Pored ovog čoveka dobrog srca, brojni plemeniti čitaoci „Vesti“ se takođe trude da Dragani Bulatović, samohranoj majci i brižnoj snaji, izađu u susret i pripomognu joj da svoju dečicu nahrani, obuče i izvede na pravi put, na čemu im je ona beskrajno zahvalna.