Srpska trojka iz čikaga ojadila Danilovića, Bodirogu i Rebraču

Njih trojica su kompaniji Worldwide Associates, koju su, prema pisanju medija u SAD, osnovala trojica Amerikanaca srpskog porekla, dali po četiri miliona dolara kojima je ta firma raspolagala…
Dejan Bodiroga, Željko Rebrača i Predrag Danilović, trojica bivših srpskih košarkaša, tužili su jednu američku kompaniju za prevaru veću od 12 miliona dolara, pišu mediji u SAD. Naime, oni su podneli tužbu protiv firme Worldwide Associates jer su čelnici te kompanije njihov novac, umesto da ulažu u sigurne investicije, koristili kao sredstva za pokretanje preduzeća.

To vodi agencija… Za sada nemam nikakvih informacija o tome. Jesmo ulagali u neke stvari, ali detalje i podatke još nemam, prerano je pričati o tome – kaže za 24 sata Dejan Bodiroga, bivši kapiten košarkaške reprezentacije.
Njih trojica su kompaniji Worldwide Associates, koju su, prema pisanju medija u SAD, osnovala trojica Amerikanaca srpskog porekla, dali po četiri miliona dolara kojima je ta firma raspolagala.
Bodiroga i Rebrača podneli su tužbu sudu u Indijani 9. aprila, a Danilović je sličnu tužbu podneo još februara 2009. godine.
Jedan od direktora kompanije, Rik Suder odbacio je njihove optužbe, navodeći da ništa nije krio i da su oni znali gde je novac. Inače, jedan od osnivača kompanije Worldwide Associates, Džordž Grkinić je, kako pišu mediji u SAD, svojevremeno predstavljao u SAD humanitarnu organizaciju sedmorice srpskih košarkaša, poznatu javnosti kao Grupa 7.
Bodiroga i Rebrača su u zajedničkoj tužbi naveli da je Suder pre 10 godina platio kaznu od 10.000 dolara pošto je vodio posao iako nije imao licencu za investicionog savetnika.
Danilović za 24 sata nije želeo da govori o ovoj tužbi, ali se u tužbi protiv kompanije Worldwide Associates, Rika Sudera i Džordža Grkinića navodi da su njih dvojica u kontakt s Danilovićem stupili još 1992. godine, obećavajući mu zaradu ako im dozvoli da upravljaju njegovim novcem.
Kako se navodi, na insistiranje Grkinića i agenata firme, Danilović je uplatio četiri miliona dolara na račun finansijske insistucije koju su mu preporučili. Do 2005. godine na računu je preostalo manje od 50.000 dolara od uložene sume.
Suder je naveo da nije tačno da su oni proneverili novac, već da je on pogrešno ulagan, dok Danilović u tužbi navodi da ga nisu obaveštavali i da nije znao u šta se novac ulaže.

Glavni klijenti srpski košarkaši u NBA
Firma Worldwide Associates obezbeđuje novac za menadžment i usluge za profesionalne sportiste širom sveta. Klijenti te firme su uglavnom profesionalni srpski sportisti, u najvećem procentu košarkaši koji su karijeru gradili u američkoj NBA ligi. Kao osnivači firme navode se Džorđ Grkinić, Rik Suder i Ralf Flores, a mediji u SAD potenciraju da sva trojica imaju srpsko poreklo.