Srpska književnica povezuje Atinu i Beograd

U svečanoj dvorani jednog hotela u Beogradu, sinoć je održana godišnja dodela priznanja i nagrada „Beogradski pobednik" sa tradicijom dugom šesnaest godina, a tim povodom nagrađeni su mnogi kulturni radnici, glumci, književnici, vokalni solisti, reditelji i drugi.

„Zahvalna sam specijalnom žiriju festivala „Beogradski pobednik" sastavljenom od predstavnika medija i novinara koji mi je dodelio ovo zaista, počasno priznanje. Dugi niz godina živim na relaciji Beograd – Atina. Putujem širom Evrope negujući srpsko kulturno nematerijalno nasleđe, naš govor, književnost, poeziju. Ovo priznanje za doprinos kulturi i očuvanje srpskog jezika u dijaspori za mene predstavlja satisfakciju i dodatni vetar u leđa. Vrlo sam počastvovana jer su isto priznanje dobili i laureati: glumci Milan Lane Gutović, Rade Ćosić, vokalna solistkinja Radio Beograda i glumica Biljana Prokić, etno pojac Pavle Aksentijević, predsednik Opštine Topola Dragan Živanović, prof. dr Mileva Pavlović, instrumentalista Boban Stanković i mnogi drugi", izjavila je za RTS Božica Velousis.

Inače, ova književnica je pre par nedelja predstavila novo izdanje trilogije zbirke pesama „Život je lep". Ovo izdanje, koje sadrži preko 100 zabeleženih autorskih pesama, naišle su na visoke ocene od strane čitalačke publike i predstavnika medija na Sajmu knjiga u Beogradu. Elgijske note, setan ton i melanholija, motivi izgubljene ljubavi i čežnje za njom u nekom drugom obliku, karakteristični su za poetsku zbirku.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)