Српска и Србија на вези: Представништво, среда, РТС Свет, 21.50

уторак, 08.08.2023,  14:12 -> 14:23

Крајем прошле године једна од најважнијих институција Републике Српске (РС) – Представништво Републике Српске у Србији или, како га неки зову, „мала амбасада“ овог ентитета Босне и Херцеговине у Београду, које ради на представљању и афирмисању РС у Србији, обележило је јубилеј 30 година постојања и успешног рада. Емисију можете гледати и на РТС2 у суботу, 12. августа у 10.55.

У специјалној емисији Програма за дијаспору РТС-а, под називом „Српска и Србија на вези: Представништво“, упознаћемо се са овом најважнијом институцијом Републике Српске изван њених граница.

Како и са којим циљем је та институција основана, која је њена основна мисија, како функционише, шта су јој основни задаци, али и каква је уопште сарадња Србије и Српске и колики је ту допринос самог овог представништва?

Осим шефа Представништва Млађена Цицовића, који ће нас упознати са овом установом, њеним функционисањем, главним активностима у промовисању Српске у Србији, односно јачању и ширењу сарадње са Србијом, у емисији говоре и високи политички представници Српске и Србије, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, затим познате јавне личности у пољу културе академик Матија Бећковић, оперска примадона Јадранка Јовановић, директор СКЦ у Суботици Миле Тасић, као и градоначелници, привредници, и други ствараоци из Србије који су, уз помоћ или посредовањем овог Представништва, веома добри сарадници и пријатељи Републике Српске.

Реприза емисије у 02.06 на РТС Свет.

Аутори емисије Нада Вукелић и Мирослав Карлица

Музичка уредница Бранка Лолић

Редитељка Ернестина Глигоријевић.

Detaljnije