SRBIN ZVEZDA HOLANDSKE TV SERIJE

„Dobra vremena, loša vremena“ (Goede tijden, slechte tijden), holandska je verzija „Boljeg života“ koja se svakog radnog dana od 20 sati prikazuje na programu RTL 4. Svojom popularnošću ona ne zaostaje za „srpskom verzijom“, a odskora je jedan od protagonista i naš zemljak – Beograđanin Miodrag-Bata Milojević.

Već nedeljama u ulozi Vadima Kadara, lika iz podzemlja, Bata na specifičan način održava napetost milionskog auditorijuma u Holandiji. Miodrag Milojević rođen je u Srbiji, gde je do kraja prošlog veka živeo i pekao zanat kao igrač i glumac u brojnim predstavama, poput „Otela“.

– U Srbiji mnogo toga drugačije funkcioniše nego ovde. Kada sam osetio da u Srbiju stižu ratne pretnje, rešio sam da odem. Tako me put naneo u Holandiju, gde nikada nisam očekivao da ću nastaviti sa glumačkim pozivom. Prvo sam morao da savladam jezik i nisam znao od čega se ovde sastoji svet glume, objašnjava srpski glumac.
Upisao se na jedan od biroa za glumu, gde je brzo dobio ponudu za svoju prvu ulogu, nakon čega su usledili i novi nastupi na filmskoj sceni, sve do poslednje ponude za ulogu u popularnoj holandskoj seriji.

Nema sličnosti

Miodrag Milojević glumi figuru iz podzemlja koja se, između ostalog, bavi prodajom oružja.
– Nemam nikakve sličnosti sa likom Vadima, osim naravno da smo obojica rođeni u inostranstvu. NJegova percepcija sveta je sasvim drugačija od moje – kaže naš glumac.

– Prve dve nedelje mi je bilo teško da se naviknem na ritam i brzinu snimanja. Pomislio sam da se neću snaći, međutim, moj strah je ubrzo nestao i sve se svelo na rutinu. U međuvremenu sam shvatio da glumac mora da se izdigne na vrlo visok nivo, ako želi da sa uspehom radi u ovakvim serijama – objašnjava Bata Milojević.
U međuvremenu, na ulici doživljava da ga sve više ljudi prepoznaje, posebno mlađa publika, od koje, kako nam kaže, „nije očekivao zainteresovanost za seriju ovakvog tipa.“