Skola vere za sva pokolenja

U nedelju je u parohiji srpske pravoslavne crkve u Filingen – Šveningenu bio izuzetno svecan i radostan dan. Osveštano je zemljište i postavljen krst na mesto gde ce biti buduci novi hram, posvecen svetom arhangelu Mihailu.
Svetu arhijerejsku liturgiju i osveštanje crkve služio je vladika srednjoevropski Konstantin, zajedno sa više sveštenika eparhije. Treba zabeležiti da ce buduca crkva u Filingen – Šveningenu biti, posle Osnabrika, Diseldorfa, Himelstira, Hanovera, Berlina, Bilefelda, Minhena, Štutgarta, Vupertala, Ulma, Gepingena…, 18. srpski pravoslavni centar u Nemackoj u vlasništvu naše Crkve. Tim povodom vladika Konstantin je rekao:
– Ova parohija danas je posebno radosna, jer ovoga dana ostvaruje se i ispunjava želja onih koji su ovde vec dugo godina, i dece njihove, da i oni imaju svoj hram. Gradeci hram Božji gradite hram duša vaših, da svedocite veru pravoslavnu i da gradite mesto gde ce biti škola vere, i za vas i za decu vašu i za vaše potomke,a svedocanstvo Svete srpske pravoslavne crkve na ovim prostorima, gde Dunav izvire.
Posle osveštanja, paroh iz Filingen – Šveningena Branislav Cortanovacki pozvao je sve na svecani rucak i proslavu, i da tako zajedno obeleže ovaj veliki dan za 5.000 pravoslavnih Srba koliko ih živi na ovom podrucju. Kum osveštanog zemljišta je Milutin Zdravko sa porodicom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.