Selaković proslavio Božić sa Srbima u Čikagu

7.1.2022.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković proslavio je danas Božić u Čikagu sa pripadnicima srpske dijaspore.

Selaković i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, prisustvovali su prazničnoj, Božićnoj liturgiji, koju je služio episkop novogračanički-srednjezapadnoamerički Longin sa sveštenstvom, u Sabornom hramu Vaskrsenja gospodnjeg.
Saborni hram je odisao prazničnom atmosferom, a među Srbima vladalo je zadovoljstvo što je po prvi put na Božić sa njima u Čikagu predstavnik matice Srbije.
U izjavi Tanjugu oni su ocenili da će to doprineti snaženju veza dijaspore u SAD i matice.
"Veoma je važan Božić za nas Srbe. Posebno nam znači što je sa nama delegacija iz matice", rekla je Tanjugu jedna starija Srpkinja.
Njen sunarodnik, koji je na liturgiju došao iz Milvokija, ističe da je važno jedinstvo srpskog naroda, kao i dolazak ministra Selakovića u SAD, dok je za Gujona rekao da je "veliki Srbin".
Srbi iz Čikaga pozdravljaju dolazak šefa srpske diplomatije, ukazujući da država treba uvek da bude sa svojim narodom, pa tako i u dijaspori.
"Mi se uvek obradujemo kada dolaze. Podržavamo našu vladu, koja nam je od Boga blagoslovena i koja tako treba i da radi“, rekao je on.

Izvor: Tanjug