Sastanak Drustva inzenjera i tehnicara u Baden-Virtemberg

Jugoslovensko drustvo inzenjera i tehnicara u Baden-Virtembergu osnovano je u oktobru prosle godine i vec ima 40 clanova od kojih veliki deo cine nasi mladi strucnjaci zaposleni u ovoj nemackoj pokrajini. U petak je u Dicingenu kod Stutgarta odrzan redovni sastanak ovog drustva na kome je konstatovano da su nemacke vlasti prihvatile statut drustva i da je ono dobilo status “opstekorisnog udruzenja”.
Predsednik drustva, prof. dr Dusan Gruden je rekao da su uspostavljeni i kontakti sa Nemackim udruzenjem inzenjera i najavio da se moze ocekivati osnivanje slicnih organizacija i u drugim pokrajinama, a onda formiranje i saveza na nivou Nemacke.
– Organizovali smo se tako da prikupljamo strucnu literaturu za nase kolege na dva masinska fakulteta u Beogradu i Kragujevcu i vec smo poslali jednu kolicinu knjiga koje ce im biti od koristi. Dogovorili smo se i da mi odavde pretplatimo ova dva fakulteta na strucnu literaturu koja izlazi u Nemackoj, te da nekoliko nasih clanova prisustvuje kongresu Jugoslovenskog drustva za motore i vozila u Beogradu koji ce se odrzati krajem maja. Pored toga, nekoliko clanova naseg drustva ucestvovace i na sastanku predstavnika dijaspore u aprilu u Beogradu – istice dr Gruden.
Nastavljena je praksa da se ovakvi susreti i okupljanja iskoriste i za predavanja clanova Drustva na razne teme. Ovaj puta o informacionim tehnologijama i modernom menadzmentu govorio je inzenjer informatike iz Stutgarta mr Verislav Djukic.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.