Sastanak Drustva inzenjera i tehnicara u Baden-Virtemberg

Jugoslovensko drustvo inzenjera i tehnicara u Baden-Virtembergu osnovano je u oktobru prosle godine i vec ima 40 clanova od kojih veliki deo cine nasi mladi strucnjaci zaposleni u ovoj nemackoj pokrajini. U petak je u Dicingenu kod Stutgarta odrzan redovni sastanak ovog drustva na kome je konstatovano da su nemacke vlasti prihvatile statut drustva i da je ono dobilo status „opstekorisnog udruzenja“.
Predsednik drustva, prof. dr Dusan Gruden je rekao da su uspostavljeni i kontakti sa Nemackim udruzenjem inzenjera i najavio da se moze ocekivati osnivanje slicnih organizacija i u drugim pokrajinama, a onda formiranje i saveza na nivou Nemacke.
– Organizovali smo se tako da prikupljamo strucnu literaturu za nase kolege na dva masinska fakulteta u Beogradu i Kragujevcu i vec smo poslali jednu kolicinu knjiga koje ce im biti od koristi. Dogovorili smo se i da mi odavde pretplatimo ova dva fakulteta na strucnu literaturu koja izlazi u Nemackoj, te da nekoliko nasih clanova prisustvuje kongresu Jugoslovenskog drustva za motore i vozila u Beogradu koji ce se odrzati krajem maja. Pored toga, nekoliko clanova naseg drustva ucestvovace i na sastanku predstavnika dijaspore u aprilu u Beogradu – istice dr Gruden.
Nastavljena je praksa da se ovakvi susreti i okupljanja iskoriste i za predavanja clanova Drustva na razne teme. Ovaj puta o informacionim tehnologijama i modernom menadzmentu govorio je inzenjer informatike iz Stutgarta mr Verislav Djukic.