SARADNJA SRPSKIH KLUBOVA U ŠVAJCARSKOJ

Na nedavno održanoj zabavi u organizaciji KUD „Jelek“ iz Holderbanka, gde su pored domaćina nastupili i članovi „Nikole Tesle“ i kluba „Ras“ iz Lucerna, te „Mladosti“ iz Netstala – predstavnici ovih društava održali su „mini sastanak sa nogu“, kako to slikovito reče Vojo Vukojević, predsednik „Jeleka“, da bi dogovorili zajedničke aktivnosti u narednoj godini.
– Međusobne posete najvažniji su segment druženja jer svoja poznanstva deca prenesu i na roditelje, tako da imamo i dosta primera gde su klupska prerasla u porodična druženja – istakao je Vukojević zalažući se za saradnju još bogatiju u sadržajima.
U godini pred nama trebalo bi da bude više zajedničkih priredbi, izleta, nastupa kod domaćina Švajcaraca i drugih stranaca, smatra Grujica đorović, potpredsednik „Mladosti“ iz Netstala.

Sportski dan

Vojo Vukojević, drugoligaški sudija i vrsni odbojkaš, predložio je kolegama da se sledeće godine, najdalje do maja održi sportski dan ova četiri društva jer „Jelek“ u blizini klupskih prostorija ima odbojkaško igralište, atletske staze i fudbalski teren.

– Svedoci smo gotovo nikakvog interesa u našim društvima za humanitarne akcije, a ona je i dalje potrebna mnogim nevoljnicima u zavičaju – primetio je Marinko Vukajlović, predsednik „Nikole Tesle“ iz Lucerna.
On je predložio organizaciju zajedničke manifestacije sa koje bi sva sredstva bila upućena domovima za nezbrinute u Srbiji i Republici Srpskoj.
– Kolektivni put prema otadžbini ili drugim zemljama Evrope, kako bi posetili druga srodna društva ili znamenita mesta skupa je „zabava“ za samo jedan klub – napomenuo je Milider Nerandžić, nedavno izabrani predsednik društva „Ras“. Nerandžić smatra da bi izleti trebalo da budu „nešto što će nas još više povezati, a deca, kao i odrasli uostalom, vole promene“.