Radost sa najmilijima

Zbog epidemioloških mera koje su zabranjivale velike proslave i naši zemljaci su, kao i svi ostali građani Austrije Novu godinu dočekali, bez organizovanih proslava u svojim stanovima i kućama, uglavnom s najbližim članovima porodice. U čestitkama su svima pre svega poželeli dobro zdravlje. Za mnoge je ovakva proslava pomalo i neuobičajena, a između ostalih i za porodicu Siniše Adamova iz Beča. Adamovi su ranije Novu godinu dočekivali sa brojnim prijateljima, ovaj put su to učinili u najužem porodičnom krugu.

– Ove godine smo slavili prema propisima kancelara Sebastijana Kurca. Kod kuće smo, sa našom unukom Luizom, dočekali 2021. Ovaj doček bio je skroz drugačiji, u najužem krugu porodice, iako smo navikli da je proslavljamo u velikom društvu sa širom rodbinom i prijateljima – rekao je Adamov.

On je istakao da je sa suprugom Biljanom prethodnih godina najčešće Novu godinu proslavljao u Srbiji, po klubovima i uz muziku uživo i veliko društvo.

-Želim celom svetu zdravlja u 2021. i da pobedimo ovu pandemiju, kako bi ponovo mogli da se družimo i slobodno krećemo – poručuje Adamov.

Saša Negovanović je sa suprugom Sonjom u najužem krugu porodice dočekao 2021. godinu.

– U Novu godinu smo ušli uz svečanu trpezu i prijatnu muziku. Svima od srca želim pre svega dobro zdravlje, ljubav u srcu, mir u duši i ispunjenje svih želja – istakao je on.

Negovanović je ukazao da su, iako se Nova godina nije mogla proslaviti na uobičajeni način, nisu smele da izostanu novogodišnja trpeza i svečano okićena jelka.

Milorad Samardžija iz Beča je novogodišnju noć proveo s porodicom, ali srećan što ima vremena i s kim da proslavi, podeli radost i poželi iskreno sve najlepše.

– Vreme provedeno zajedno i radost koju osećamo dok sve pripremamo za novogodišnje i božićne praznike je neizmerna. Setimo se da ima i onih koji nisu sa nama ili nisu trenutno u mogućnosti iz nekog razloga da se raduju svemu tome. Svima od sveg srca želim pre svega zdravlje, radosti, pažnje i uspeha. Da budemo svesni(ji) koliko toga imamo, da čuvamo, negujemo i razvijamo ono što je vredno ili najvrednije u nama i oko nas. Puno lepih trenutaka, osmeha i zdravih emocija, dobre volje i nesebičnosti. Nadam se da će se ove želje barem delom ispuniti. Srećna Nova godina i Božić, da se u zdravlju i radosti srećemo – poželeo je on.

Goran Novaković iz Beča je takođe proslavio Novu godinu samo sa porodicom.

– Slavio sam s porodicom, hvala bogu, celom, mada znam da se mladi tome ne raduju previše, ali šta ćemo. Svima želim mnogo slobodnih putovanja na sve strane sveta, a posebno tamo gde žele i dobro zdravlje i sa i bez vakcine – poručio je on.

Da se u zdravlju i radosti srećemo: Milorad Samardžija

Pesma uz trpezu

Poznati bečki harmonikaš Žicoje Savić proslavio je Novu godinu kod ćerke Ljiljane i zeta Miroslav Stevanovića. Uz bogatu novogodišnju trpezu pevale su se i pesme, te je bilo veoma veselo.

Savić je svima poželeo pre svega zdravlje, sreće i mira u novoj 2021. godini.

Usijane linije

Operaterim mobilne telefonije u Austriji, zbog korona mera i proslava Nove godine samo u “četiri zida”, usijale su se linije. U novogodišnjoj noći broj minuta razgovora bio je tri puta veći nego uobičajnim danima, a potrošeno je i više od 35 miliona gigabajta za razgovore putem video-četa i slanje čestitki.

Siniša i Biljana Adamov sa unukom Luizom

Čestitka iz Forarlberga

Uprava Zajednice Srbi iz Forarlberga uputila je svim članovima i poštovaocima Zajednice novogodišnju čestitku.

“Zahvaljujemo svima na odličnoj saradnji, interesovanju i učešću u uspešnoj realizaciji planiranih aktivnosti. Nadamo se da ćemo u 2021. godini opravdati ukazano poverenje i nastaviti da nižemo nove uspeha, ali i da organizujemo druženja na kulturno-umetničkim i zabavnim manifestacijama i programima. Hvala na ukazanom poverenju i pomoći. Od sveg srca Vam čestitamo novogodišnje i božićne praznike. Puno sreće i uspeha u novoj godini! Živeli braćo Srbi i sestre Srpkinje”, navode čelnici udruženja iz Forarlberga.

Чланак Radost sa najmilijima се појављује прво на Vesti online.

Original Article