Preminuo Blagoja Ristić, producent i urednik STVT (Srpska televizija Toronto)

U nedelju 9. februara 2014. godine, u 63.-oj godini, preminuo je Blagoja Ristić, producent i urednik STVT (Srpska televizija Toronto). Blagoja Ristić je od 1999, kao producent STVT bio prisutan na mnogim događajima u srpskoj zajednici i svojim programom zabeležio i ovekovečio život Srba u Kanadi. Predanim radom, neverovatnom upornošću i entuzijazmom borio se da srpska zajednica ima svoju televiziju, ostavivši time dubok trag na ovim prostorima.

Rođen je 24 januara 1950. u Skoplju, gde je završio gimnaziju i Mašinski fakultet. Radio je kao inženjer u skopskoj Železari, direktor Olimpijade u Sarajevu (1984.), direktor marketinga u Makedonskoj Komori, da bi otvorio privatni marketing studio, prvi u Makedoniji. Devedesete godine je sa suprugom emigrirao u Kanadu, diplomirao grafički dizajn na Džordž Braun univerzitetu u Torontu, gde je najpre radio kao grafički dizajner i fotograf, a 1999. otvara prvi srpski TV program u Torontu na Rogers televiziji.

Za svoj rad bio je nagrađivan od srpske zajednice. Od 2013 dobio je i termin na Omni televiziji koja se gleda u celoj Kanadi. Imao je dvoje dece, Viktora i Miju. Datum sahrane će biti naknadno objavljen. Prenosimo apel srpskih Novina u Torontu da se pomogne Ristićevoj porodici, koja živi veoma skromno. Pomoć može da se šalje na: Pobeda Piskačeva Ristić, 28 Thirtynine Str. Etobicoke M8W 3M5.

Info za uplatu:
CIBC – 2935 Lake Shore Blvd. M8V 1J5
Transit Number: 00222
Institution Number 010
Account Number – 1110039
Swift Code: CIBCCATT

Uplata može da se izvrši i direktno putem mejla, pasvord Blagoja Ristić.