POZORIŠNO VEčE U CIRIHU

Minulog vikenda u hotelu „Plac“ u Cirihu, okupili su se naši lekari i stomatolozi i drugi ljubitelji pozorišne scene, kako bi uživali uz glumce pozorišta „Slavija“ iz Beograda, Katarinu Gojković i Vladana Gajevića, koji su im odigrali komad „Vitorio je bio mali, ali je bio dobar čovek“. Predstava je zapravo dočarala sliku naše političke i društvene stvarnosti, koja se održava na porodicu, brak i pojedinca uopšte.
– Nas stotinak je uživalo u dobroj glumi i srpskoj reči – kaže Marija Ilić koja, kako je navela, redovno dolazi na sve predstave koje organizuje Ju- udruženje lekara i stomatologa u Švajcarskoj.
Dr Mile Pibaković se zahvalio umetnicima na dobroj i profesionalnoj glumi, ali i vernim posetiocima.

Anegdote o Cunetu

Katarina Gojković, ćerka poznatog pevača Predraga Cuneta Gojkovića, bila je oduševljena publikom koja ju je ispratila dugim aplauzima, a za uzvrat im je ispričala i nekoliko anegdota iz života svog oca.

– Za mene je najdirljiviji trenutak bio kada je glumica Katarina Gojković, kristalnim i zvonkim glasom, zapevala pesmu „Tiho noći, moje zlato spava“, a publika joj se spontano pridružila i tako je cela sala horski zapevala ovu lepu staru pesmu. Verovatno je svako od nas u njoj pronašao deo svoje mladosti i deo neke skrivene uspomene – kazao je dr Mile Pibaković, raspoložen što su svi prisutni uživali u predstavi ali i posle nje.
Glumac Vladan Gajović je upravo ovih dana proslavio i deset godina od izvođenja kultne monodrame „Alo, ođe mobilni“ pa je to bila prilika da posetioci vide i tu predstavu koju je on je izveo posle večere, takoreći u neobaveznom delu programa.
Posle predstave uz bogatu trpezu druženje publike sa gostima, iz Beograda, trajalo je do duboko u noć.