Poziv na Skupstinu

U diskoteci „Grodonija“ u Rimlangu u nedelju bice održana redovna godišnja Skupština Srpskog kulturnog saveza (SKS). Širok spektar ciljeva i obaveza koje ce pred sebe postaviti clanovi i novi Upravni odbor odlikovace se osnovnim motivom – brigom za ocuvanje srpske kulture, maternjeg jezika, saradnja sa otadžbinom, domacinima, brigom o sportskim asocijacijama i pomoci drugima…
Ovo su odlucili clanovi Upravnog odbora na prekjucerešnjem, poslednjem sastanku pred Skupštinu na kojem je ucinjena i „poslednja provera i šminka“ da Skupština protekne u duhu tolerancije, prihvatanja Statuta koji je zasnovan na zakonima domacina, ali i izboru novih ljudi koji ce imati snage da naprave pravu procenu sopstvenih snaga i vremena koje nas okružuje.
– Posle radnog staža od 19 meseci sadašnjeg sastava Saveza došlo je vreme da položimo racune koliko smo uradili, šta smo mogli a nismo, ali i šta nas ceka u vremenima koja su pred nama – kaže predsednik Tomislav Peric.
Poziv za Skupštinu upucen je svim asocijacijama koji su clanovi, ali i onima koji to nisu iz nekih razloga, jer u ovim vremenima kada se prave ambiciozni planovi potrebne su nove ideje, ali i radnici koji to mogu da ostvare.
– Prošlo je vreme „velikih reci“. Poverenje mogu da dobiju samo oni koji su u stanju da delom ostvare ideje za koje se zalažu – kategorican je Peric.
On poziva sve one koji nisu dobili poziv (neka pisma su vracena zbog promena adresa) da uzmu ucešce u radu Skupštine.
Pozivi su upuceni i predstavnicima sektora SMIP za dijasporu da prisustvuju Skupštini, medutim odgovori su negativni!
– I to ce biti tema Skupštine jer smatram da je to pravo mesto da se na licu mesta najlakše upoznaju sa dešavanjima u švajcarskoj dijaspori. Odgovori su lepo sroceni, upucune su dobre želje da uspemo i poruka da imamo podršku u svakom momentu, ali, eto, predstavnika SMIP na Skupštini – nece biti – konstatuje Peric.