Poseta episkopa Andreja izložbi posvećenoj Nikoli Tesli

  • Vladika Andrej sa organizatorima i sveštenstvom na poseti izložbe posvećene Nikoli Tesli
  Foto: FB Vladika Andrej

  Episkop austrijsko-švajcarski Andre posetio je u Trstu izložbu posvećenu srpskom velikanu Nikoli Tesli. Vladika se, u pratnji prote Raška Radovića iz Trsta, jereja Dušana Đukanovića iz Udina i jereja Riste Gorančića sa Malte, upoznao se sa životom i pojedinim otkrićima koje je Nikola Tesla napravio. Zahvaljujući trudu srpske omladine, koja je organizator ove izložbe, episkop Andrej je imao zadovoljstvo sa svojim sveštenicima, da vidi pojedine makete Teslinih izuma, kao i umanjenu maketu Tesline laboratorije i hidrocentrale na Nijagarinim vodopadima.

  Foto: FB Vladika Andrej

  Po završetku obilaska eksponata i maketa, vladika Andrej je razgovarao sa organizatorima ove izložbe, blagoslovio ih i zahvalio im na trudu koji su uložili da i ovde u Trstu našem narodu prikažu život i dela našeg najvećeg naučnika Nikole Tesle.

  Podsećamo u u izložbenoj sali ,,Magazzino 26”, zahvaljujući trudu i radu srpske omladinske organizacije ,,Associazione Culturale Giovanile Serba” iz Trsta, pripremljena je izložba slika i pojedinih Teslinih patenta. Sve to je organizovano uz saradnju sa muzejom Nikola Tesla u Beogradu. Izložba se zatvara sutra 10. oktobra.

  • Vladika se upoznao sa životom i pojedinim otkrićima koje je Nikola Tesla napravio
  Foto: FB Vladika Andrej

   Original Article