Помоћ за Народне кухиње на Косову и Метохији 2017.

Хуманитарна организација Срби за Србе у заједничкој акцији са Савезом Срба у Италији и италијанским удружењем „Love onlus“ помогла је крајем марта Народне кухиње које обезбеђују храну за преко 2.000 најугроженијих људи на Косову и Метохији. Помоћ се огледала у набавци уља и брашна, тачније 2.382 литара уља и 2.000 килограма брашна. Намирнице ће бити распоређене свим кухињама и биће искоришћене у наредном периоду. Укупна вредност обезбеђене помоћи износи 3.000 евра.


Народне кухиње раде пет дана у недељи, корисници добијају хлеб и топли оброк и на томе су јако захвални, нарочито породице са више деце и стара и немоћна лица остављена од својих најмилијих. Ђаци пешаци од неколико школа такође добијају сендвиче из народних кухиња. Поред оброка, народне кухиње често деле угроженим породицама и гардеробу, средства за хигијену и остало, помажу се и манастири, Богословија „Свети Кирило и Методије“ у Призрену, као и друге школе, болнице, домови за незбринуту децу и стара лица.

Овом приликом преносимо речи захвалности пријатеља из организације „Мајка девет Југовићa“ из Грачанице која брине о раду Народних кухиња: „Професионалност у раду, као и доброта и хуманост која краси Ваше чланове и сараднике, главне су одлике рада Ваших организација и удружења, која су свуда у свету позната по својим добрим делима. Желимо да Вам се захвалимо, на залагању и борби да се помогне сваком детету да има боље сутра, да сви који се налазе у безизлазној ситуацији дочекају да неко дође и покуца на њихова врата и пружи им неопходну помоћ и речи утехе. Нека драги Господ награди труд и рад који несебично улажете, а сви ми да никада не заборавима љубав и пажњу коју нам сваку пут донесете.“


Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим донаторима широм света да ПОДРЖЕ нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.

Преузето са сајта Срби за Србе

Original Article