Pomoć i srpskim privrednicima

pomoc-i-srpskim-privrednicima
Pomoć i srpskim privrednicima

Lična arhiva

U ime srpskih privrednika je govorio Milan Gajić

Udruženje srpskih privrednika u Austriji (USPA) održalo je uspešan sastanak sa Bečkom privrednom agencijom koja je bila domaćin i srdačno dočekala srpske privrednike, a u fokusu sastanka bilo je predstavljanje različitih mogućnosti subvencionisanja koje nudi ta ustanova grada Beča.

Agencija je predstavila niz subvencija kojima želi da pomogne preduzetnicima u ostvarivanju njihovih ideja i poslovnih ciljeva.

Savetnica Agencije Tilaj Tuncel i šefica odeljenja za startapove Gabrijele Tacberger razgovarale su sa srpskim privrednicima u ime kojih je govorio Milan Gajić, potpredsednik USPA, dok je goste pozdravila i Aslihan Bozatemur, poslanica u bečkom parlamentu.

Sastanak je ocenjen veoma uspešnim, jer su prisutni dobili dragocene informacije o različitim programima subvencija i imali priliku da se direktno konsultuju sa predstavnicima Bečke privredne agencije.

Posle prezentacije, prisutnima se pružila prilika za umrežavanje, jer su mogli da uspostave nove kontakte i razgovaraju o mogućoj saradnji.

Inače, Udruženje srpskih privrednika u Austriji je sebi postavilo cilj da pomogne srpskim privrednicima da dođu do informacija o mogućim subvencijama, i da ih umreže sa austrijskim institucijama. U realizaciji tog cilja uspostavljena je saradnja sa Agencijom grada Beča.

Kako je najavljeno USPA će nastaviti aktivnostima u korist privrednika u saradnji sa Agencijom i Privrednom komorom grada Beča i Austrije.

POZDRAVILA GOSTE: Poslanica Aslihan Bozatemur

Uspešan korak

Sastanak je bio veliki uspeh i važan korak ka jačanju saradnje Bečke privredne agencije i Udruženja srpskih privrednika. Ova saradnja obećava pozitivne impulse za ekonomski razvoj i podršku preduzetnicima u Beču, ocenjuju iz srpskog udruženja.

Detaljnije