PATRIJARH PORFIRIJE OSVEŠTAO HRAM SVETOG ARHANGELA MIHAILA U HAMBURGU: Poslao važnu poruku srpskoj dijaspori u Nemačkoj! (FOTO)

patrijarh-porfirije-osvestao-hram-svetog-arhangela-mihaila-u-hamburgu: poslao-vaznu-poruku-srpskoj-dijaspori-u-nemackoj!-(foto)
PATRIJARH PORFIRIJE OSVEŠTAO HRAM SVETOG ARHANGELA MIHAILA U HAMBURGU: Poslao važnu poruku srpskoj dijaspori u Nemačkoj! (FOTO)

Search

Close this search box.

Chicago, IL

68°

Clear

5:16 am8:29 pm CDT

Feels like: 68°F
Wind: 3mph W
Humidity: 83%
Pressure: 29.92„Hg
UV index: 0

6 am7 am8 am9 am10 am

66°F
70°F
72°F
73°F
73°F

TueWedThuFriSat

88°F / 70°F
77°F / 61°F
72°F / 64°F
81°F / 72°F
82°F / 61°F

Search

Close this search box.

Published 2 hours ago

By Serbian Times

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je služio juče na praznik Silaska Svetog Duha na apostole – Duhove, svetu Liturgiju u hramu Svetog arhangela Mihaila u Hamburgu. Tom prilikom patrijarh Porfirije je obavio čin velikog osvećenja tog svetog hrama.

Sasluživali su: visokopreosvećena gospoda mitropoliti nemački Grigorije i dalmatinski Nikodim; preosvećena gospoda episkopi vašingtonsko-njujorški i istočnoamerički Irinej, pakrački i slavonski Jovan, bihaćko-petrovački Sergije i humski Jovan; uz molitvenom učešće mnogobrojnog vernog naroda. U toku svete Liturgije protojerej Siniša Vujasinović je odlikovan pravom nošenja naprsnog krsta.

-Dužnost nam je da budemo svedoci imena Hristovog gde god da smo, a naročito onda kada smo u rasejanju – poručio je patrijarh Porfirije i naglasio: Ovde, u rasejanju, neophodno je ne samo da stičemo materijalna blaga, nego da bismo živeći Hristom u potpunosti mogli da se integrišemo u prostor u kojem živimo i istovremeno bez kompleksa i straha mogli da se otvaramo prema onima sa kojima dolazimo u kontakt i komunikaciju, tako da naša vera i ljubav budu most kojim mi obogaćujemo one zbog kojih nas je Bog doveo da budemo ovde, ali isto tako, iznutra i suštinski, bivamo i njima obogaćeni.

-Kada smo u Hristu sabrani, kao što je to danas slučaj, uvek je naša duša radosna, mirna i ispunjena radošću. Nema straha, nema osećanja samoće, nema izgubljenosti. Svi to znamo, svi mi koje je Bog pogledao i svako koga se blagodat Duha Svetoga dotakla to zna. Važno je da i vi, braćo i sestre, koji živite u Nemačkoj daleko od svog rodnog kraja, ne samo to da znate, nego da se u domu Božjem sabirate, jer zasigurno sve ono što naiđe kao iskušenje, kao teškoća, sa lakoćom će biti ne samo izneto i podneto, nego će se sa lakoćom i prevazići. Kada je koren naš zajedno sa korenom Hristovim, kada je u Crkvi Njegovoj, tada ćemo biti u domu svome i gde god da smo svoji na svome – poručio je patrijarh Porfirije.

PROČITAJTE VIŠE:

DOBRILA JE ČUDO OD ŽENE: U Ameriku došla kao ekonomista, a onda odlučila da postane umetnik – i proslavila se! (VIDEO)

EKSKLUZIVNO, BILIJEVA PRIČA: Bivši agent DB postao duhovni vodič po Amazonu i mnogima promenio život (VIDEO)

EKSKLUZIVNO IZ NEŠVILA: Svetlana je ostvarila američki san putem kojim žene retko kada idu (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: SPC

YOU MAY LIKE

22 mins ago

2 hours ago

3 hours ago

6 hours ago

6 hours ago

22 hours ago

3 hours ago

6 hours ago

4 days ago

5 days ago

5 days ago

5 days ago

3 hours ago

6 hours ago

4 days ago

5 days ago

5 days ago

5 days ago

5 days ago

6 days ago

Detaljnije