Palačinke za princeze i Supermene

U Srpskom kulturnom centru „Stevan Mokranjac“ iz Beča održan je tradicionalni maskenbal na kojem se okupilo više od 100 mališana iz školice folklora i pionirske grupe.

Deca su u klupske prostorije došla šaroliko obučena, uz osmehe na licima koji su oslikavali zadovoljstvo što nose maske sa likovima svojih ljubimaca iz crtanih filmova.

Decu su zabavljale animatorke koje su pripremile odličan program i igre prilagođene njihovom uzrastu. Vredne majke, na čelu sa Sonjom Kostić, suprugom predsednika SKC „Stevan Mokranjac“ Saše, su za decu i ostale prisutne pripremile palačinke i tople sendviče.

Po završetku maskenbala za decu, organizovana je žurka srednjeg ansambla, a naslednici prvog ansambla, su se uz muziku družili do ponoći.

Saša Kostić, predsednik SKC „Stevan Mokranjac“ ističe da u narednom periodu društvo očekuju brojni nastupi i obaveze.

Sve za decu: Majke spremaju slatkiše

Već narednog vikenda u goste im dolaze članovi KUD Karanovac iz Kraljeva, sa kojima će se družiti i zajedno nastupati na koncertu KUD „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Obervaltersdorfa.

U punom jeku su pripreme srednjeg ansambla za Dečju evropsku smotru folklora dijaspore 11. i 12. aprila u Novom Sadu.

– Izuzetno nas raduje veliki broj igrača srednjeg ansambla, čak 96, koji vredno i marljivo vežbaju – ističe Saša Božinović, potpredsednik SKC „Stevan Mokranjac“.

Takođe i prvi ansambl vredno uvežbava nove koreografije za Smotru kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, koja je zakazana za 28. april u Gmundenu, a to takmičenje je kvalifikaciono za Evropsku smotru folklora koja će biti održana u Parizu krajem maja.

Najslađi par na maskenbalu

Pomoć za Luku

Maskenbal je imao i humanitarni karakter, jer je postavljena kutija za prikupljanje priloga za pomoć Luki Petroviću Jovanoviću iz Osipaonice koji je oboleo od osteosarkoma, malignog kancera koji može da pobedi samo uz hitnu operaciju u inostranstvu.

Kutije za prikupljanje pomoći malom zemljaku u otadžbini ostaće u klubu narednih deset dana.

Takođe je podignuta cena pića te večeri, a prilog od toga je išao u humanitarne svrhe za Luku čiji rođaci žive u Beču i često posećuju „Mokranjac“.

Чланак Palačinke za princeze i Supermene се појављује прво на Vesti online.

Original Article